Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Тютюнник Григір - Климко

Аудіокнига Климко - автор Григір Тютюнник

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Дитинство самого автора, Г. Тютюнника, припало на жахливі роки однієї з найстрашніших війн в історії людства - Другу Світову війну. Пережите дало відгук у творчості, знову повертаючись до теми війни, дитинства під час війни. Автор пише щиро, без перебільшень і замовчування; відчувається увесь біль, розпач маленького життя, на долю якого випало непосильне горе. Але автор показує нам рішучого і сміливого хлопця, нехай війна відібрала усе найдорожче, нехай усе життя перетворилося на нескінченне випробування голодом, холодом, Климко не здається. Він ладен пожертвувати усім, щоб зберегти хоча б клаптик світла і тепла у цьому світі, якими стають для нього його вчителька з її маленькою донечкою. Саме рятуючи їх від голоду, Климко вирушає у небезпечну подорож, щоб знайти сіль і обміняти її на продукти. Повість є дуже правдивою і страшною одночасно: важко уявити як було страшно дитині у цій подорожі, де навколо лише смерть і небезпека.

Такі твори треба читати усім, бо вони залишають у серці і пам'яті болючий слід, що не дає спокою, змушує повертатися і ще довго-довго думати над долею усіх загиблих (і тих, що й досі гинуть) у війні. Саме від таких роздумів приходить розуміння усієї потворності і жахливості війни, яка забирає назавжди найкращих.

Увага!
Твір вилучено за запитом правовласників!
Тютюнник Григір - Климко
Рейтинг: 4.4 (248 голосів)
Слухати аудіокнигу Климко онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
21 відгук:
Написати
  1. Гість Катерина
    0
    Thank you I listened to everithing.
  2. д
    0
    будь ласка навчіться писати,Катерино

  3. Гість Андрей
    0
    Так этот Автор Слямзил Историю из Фильма Климко и написал в Книге, выдав за свою. Мда Хохол родился Еврей заплакал. Молодец Г. Тютюнника. Кстати таких как он мошенников на Западной Украине тьма тьмущая выдаваших идеи других за свои.
    1. Жанна
      0
      О, ще б пак! Кожен к  все міряє по тому хто що може і де "слямзіть", ну тобто по собі. Тому що звик "лямзіти" все - від мілких предметів до цілих територій. Григір Тютюнник був зі сходу України. Вчи матчасть. І на цьому сайті тобі немає чого робити. Іди читай прилєпіна і йому подібних. Щасливо, неборако ))) 
    2. Гість Артем
      0
      Фильм вышел через 4 года после его смерти/ годы жизьни (1931-1980) фильм вышель в 1984
    3. Гість Олександр
      0
      Григор Тютюнник написав цю книгу у 1976 році та помер у 1980 році, а фільм Климко був знятий у 1983 році. То хто в кого що вкрав, йолоп?
    4. Ілля
      0
      Фільм вийшов через 7 років після написання книги, книгу написали у 1976 році, а фільм зняли за цією книгою у 1983 році. Фільм зняли через 3 роки після смерті автора. Тому йди вчи українську мову, літературу і навчись писати. І більше не пиши таку фігню, не перевіривши інформацію! Слава Україні!
    5. Kristina Goreva
      0
      Извените, но книга написана задолго до того как появилось ТВ.
      1. Марія
        0
        ИзвЕняем.
        Сподіваюся, навчалася не в українській школі.
    6. Тарас Карпенко
      0
      1) Фильм "Климко" был основан на этом рассказе , 2) А что случилось? Что мы тут слушаем какое-то меньшую литературу от "великорусская" , а , модник ?
  4. Гість Тетяна
    0
    Проникливо.Так гарно написано, що слухаючи , бачу все і гостро відчуваю. Сумно.
  5. Очвовоововововов
    0
    Голос клас, все детально прочитано!

  6. Абоба
    0
    Вроде норм мне понравилось 
  7. Про
    0
    Незнаю как вы но мне пофиг где слушать и от кого , главное прослушать текст и все
  8. Тимур
    0
    Дякую велике врятували двійку
  9. Гість Саша
    0
    Все отлично спасибо помогли
  10. Сарин
    0
    Клас норм понравилось
  11. п
    0
    дякую даже гарно прочитано!
  12. Гість Людмила
    0
    Як талановито написано! Геній пише душею. Твір може прочитати кожен, а зрозуміти дано не усім. Багатьом бракує розуму. На превеликий жаль... Читайте, читайте Тютюнника!
  13. Український_борщик
    0
    Дуже гарна озвучка!
  14. Саня Ник
    0
    Не включается
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com