Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Марія Матіос - Нація

Аудіокнига Нація - автор Марія Матіос

Слухайте онлайн!
Рецензія:
"Вихоплені секунди з годинника буття українскої нації. Дрімучий язичницький дух Гуцульщини з її карнавальною неканонічністю і диким, нехристиянским непрощенням гріха, спонтанним опришківством і неприспаною совістю, затятим норовом і розважливою, майже біблійною, мудрістю - це її, Марії Матіос, батьківщина і її нація, це - наша нація. Несподівані розв’язки і динамічний сюжет, тонкий психологізм і розкішна мова, - знайомий почерк Марії Матіос. Премія “Благовіст”"
Марія Матіос - Нація
Рейтинг: 4.5 (57 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Нація онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
6 відгуків:
Написати
  1. Євгенія
    0
    Сподобалося, як і вся проза Марії Матіос. Але хотілося би поділитись не тільки з друзями, а й з ворогами, щоби вони зрозуміли мотиви поведінки західняків. Я цього теж раніше не розуміла. Моїх батьків після закінчення Одеського педінституту направили до Тернопільської області. Аби вони звідти не втекли, то мабуть не було б ні їх, ні мене. Як же всіх ламали і зараз продовжують ламати. Гинуть кращі, як боляче
  2. Гість Ганна
    0
    Дякую від серця пані Галині за таке гарне читання! Я багато читаю, але не люблю аудіо книжки, бо важко знайти того, хто читае дійсно від душі, та я доросла російськомовна людина хочу перейти на рідну, тому для мене це не тільки задоволення від твору, а і навчання. Тепер буду дивитися хто читає, якщо Галина Шумська - то знак якості. Дякую!
  3. Олена Nyvka
    0
    Кожна новела - наче удар електричного струму. Не того, що спопеляє, а того, що реанімує. Час отямитися, заглянути в себе, де поряд з високостями духу провалля ницості. Усе в нас є, бо ми люди.
    Оце говорю такими кучерявими словами, бо так відчула твір. А в Марії Матіос усе дуже просто. І від того ще ясніше усвідомлюєш наші чесноти і ще дошкульніше печуть вади.
    Слухати однозначно! Бо тут ще один неоціненний дарунок аудіокниги - майстерне, висококласне виконання Галини Шумської. 
    Щиро дякую всім причетним! 
  4. Світлана
    0
    Велике спасибі Марії Матіос за чудову працю. Я також з західної України, але до війни , тобто до 2014 року, слухала класику російську. В школі не хотілось читати, то тепер думаю надолужу. А потім як відрізало. В нас прекрасні поети і письменники, прозаїки. А скільки нових слів пізнаєш, а скільки прислів'їв, приказок та рецептів на всі випадки життя. Дуже гарні лектора читають ваші книги, їм спасибі. Чекаю нових книг. Дякую ще раз.
  5. Гість Валентина
    0
    Сказати,що сподобалось,то мало.
    Переслуховувала,повертала та слухала знов.Плакала.
    Моя рідня тітка теж була направлена на роботу на захід України,та втекла звідти,щоб не попасти під гарячу руку місцевому меснику
    Але до самої смерті не сказала поганого слова про галичан.Про владу також мовчала.Боялася.
    А ще одного брата мами вбили ,,бандерівці,,в Рівному.Мама мовчала.Тільки в дев'яностих відвідала могилку.Ніколи в світі не сказала лихого слова про так званих ,,бандерівців,,
    Люди все знали. Боялися. Мовчали. Вижbли.

    Дякую Марії Матіос за її твори,що душу виймають і дякую за озвучку Галині Шумській
  6. Гість Вікторія
    0
    Дуже проникливі оповідання.Це перша книга Марії ,яку я прослухала.Цікаво пізнавати про гуцульське життя і людей.Книга шедевр української літератури.Дякую сайту ,що люди мають змогу прослухати книгу в аудіо варіанті.Озвучка дуже файна.Успіхів сайту в вашій важливій праці.
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com