Аудіокнига Капелан армії УНР - автор Іван Корсак

Слухайте онлайн
Корсак Іван - Капелан армії УНР
Рейтинг:
(2 голоси)
5
Рецензія    1   2 518
"Капелан Армії УНР" - історичний роман українського письменника Івана Корсака, опублікований у 2009 році київським видавництвом "Ярославів Вал".

Зі сторінок роману Івана Корсака постає людина рідкісної долі. Павло Пащевський — священик, капелан Першого українського запасного полку (згодом — Сердюцького полку імені Петра Дорошенка). Окрім того, у життєвому та професійному активі отця Павла праця в Департаменті віросповідань Міністерства внутрішніх справ УНР, участь у створенні Кирило-Мефодіївського братства, Першому Зимовому поході, в час якого він пішки пройшов близько двох з половиною тисяч кілометрів і розділив усі випробування українських вояків, участь в підготовці до Всеукраїнського Церковного Собору.

Доля генерал-хорунжого, Головного душпастира військ УНР — то доля української церкви в першій половині двадцятого століття. Інтернування, табори, церковна, педагогічна і громадська діяльність під польською займанщиною, а з 1939 року — спершу під радянською окупацією, потім під німецькою — це сторінки життя особливої генерації української інтелігенції (до неї належав і Павло Пащевський), перед якою письменники, журналісти, історики ще у великому боргу.

redvid esle

Слухати аудіокнигу Капелан армії УНР онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
1 відгук:
  1. ІА
    Тема твору - автокефалії православної церкви в Україні - сьогодні актуальна , як і 100 років тому.
4read.ORG » Українська література » Корсак Іван - Капелан армії УНР