Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Васильченко Степан - Талант

Аудіокнига Талант - автор Степан Васильченко

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Степан Васильченко в повісті «Талант» намагається осмислити долю талановитої, але бідної людини. Безкоштовної освіти ще нема, а світ мистецтва буквально закритий для «чужих». Що робити в такій ситуації митцю без грошей, зв’язків і покровителя? ....... Як і Стендаль, за канву повісті Степан Васильченко вибрав випадок із реального життя. Колись у газетних хроніках пройшла така історія: «В селі К. згубила себе з романтичного причинення церковна хористка... Ховати її чином церковним тамошній священик позрікся. Люди принесли йому домовину з мерцем на подвір’я, поставили перед вікнами, а самі розійшлися. Ховала поліція».

Історію талановитої співачки Тетяни письменник розповідає від імені молодого вчителя. Канва історії така: жила собі церковна хористка-самоучка, яка виявилася талановитою актрисою. Місцевий панич пообіцяв відвезти її до міста та посприяти театральній кар’єрі, але замість цього спокусив і покинув. Через неадекватне ставлення оточення Тетяна наклала на себе руки.

В повісті є декілька фонів. Доля юної жінки розгортається на тлі ставлення приїжджих освічених городян (вчителі), місцевих селян, місцевого духовенства (священик і дяк) і панської родини.
Васильченко Степан - Талант
Рейтинг: 4.5 (26 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Талант онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
1 відгук:
Написати
  1. Petro
    0
    Дуже вдалий запис.слухав задоволкнням
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com