Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Островський Олелько - Руйнування Чортомлицької Січі (1709)

Аудіокнига Руйнування Чортомлицької Січі (1709) - автор Олелько Островський

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Олександр Павлович Островський та Островський Олелько - український актор, режисер, письменник, драматург і громадсько-політичний діяч. Жертва Червоного терору.

Як письменник Олелько Островський заявив про себе 1906 року на сторінках «Громадської думки» і «Ради». Його твори передруковували по всій Україні. Відчувається вплив Б.Грінченка, О.Кониського. Створювалися оповідання О.Островського на широкому географічному просторі від Кубані (Армавір) і Тифлісу (Грузія) до Чернівців і Львова. Зазначено Стрий, Львів, Золотоношу, Катеринослав, Полтаву, Київ, Харків. У більшості цих міст вони і друкувалися чи передруковувалися.

Відомий письменник і літературознавець Борис Антоненко-Давидович вважав Олелька Островського навіть талановитішим, хоча і менш популярним, аніж відомий співець Козаччини Адріан Кащенко. Частина творів Островського була втрачена, збереглося 28 творів - нарисів, казок, оповідань, повістей і драм, написаних ним у різний час.

Вашій увазі історичне оповідання «Руйнування Чортомлицької Січі (1709)»
Островський Олелько - Руйнування Чортомлицької Січі (1709)
Рейтинг: 4.5 (32 голоси)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Руйнування Чортомлицької Січі (1709) онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
Відгуків поки немає. Стань першим!
Написати
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com