Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Нечуй-Левицький Іван - Непотрібність великоруської літератури для України і для слов'янщини

Аудіокнига Непотрібність великоруської літератури для України і для слов'янщини - автор Іван Нечуй-Левицький

Слухайте онлайн!
Рецензія:
У своїй праці "Непотрібність великоруської літератури для України і для слов'янщини" Іван Нечуй-Левицький подає короткий опис історичного розвитку української, та інших світових літератур, а також радить в якому напрямку тогочасним українським письменникам варто розвиватись далі. Автор вказує на значну культурну та світоглядну відмінність між українцями та росіянами, і як результат, відмінність у їх літературах. Даний культорологічний трактат був написаний як реакція І. Нечуя-Левицького на сумнозвісний Емський указ 1876 року, що також стало причиною складнощів із публікацією даного твору. За твердженнями М. Чорнописького, не зважаючи на те, що трактат виходив у підавстрійському Львові „редакція друкувала трактат анонімно і відповідно до змісту його першої частини дала назву „Сьогочасне літературне прямування“, яка не відбиває змісту авторської ідеї усього твору“.
Нечуй-Левицький Іван - Непотрібність великоруської літератури для України і для слов'янщини
Рейтинг: 4.5 (62 голоси)

redvid esle


Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Непотрібність великоруської літератури для України і для слов'янщини онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
3 відгуки:
Написати
  1. Гість mike
    0
    Дякую. Дуже приємний голос. Але. Наголоси: не Симеон ПолОцький, а Симеон ПОлоцький; не ФлОбер, ФлобЕр; не на БуковинІ, а на БуковИні.
  2. Гість Veronika
    0
    Дуже цікавий текст. Залюбки послухала, дякую. Приємний голос, та темп
  3. Гість Юрій
    0
    Актуальність цього твору, попри деякі застарілі дані та наявність більш сучасних досліджень на цю тему, не зменшилася з часу його написання й посьогодні. З погляду на сьогоднішню криваву московитсько-українську війну, коли знову вкотре стоїть питання існування нації і держави, ми, українці, маємо берегти і плекати свою літературу від впливу хижих культур, як кордони країни. І ця московитська непотрібність читається як ворожа шкідливість. *Геть від москви!* тепер звучить, як *москва - геть!*
    Шануймося, борімося, перемагаймо!
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com