Аудіокнига Непотрібність великоруської літератури для України і для слов'янщини - автор Іван Нечуй-Левицький

Слухайте онлайн
Нечуй-Левицький Іван - Непотрібність великоруської літератури для України і для слов'янщини
Рейтинг:
(63 голоси)
4.5
Рецензія    3   11 666
У своїй праці "Непотрібність великоруської літератури для України і для слов'янщини" Іван Нечуй-Левицький подає короткий опис історичного розвитку української, та інших світових літератур, а також радить в якому напрямку тогочасним українським письменникам варто розвиватись далі. Автор вказує на значну культурну та світоглядну відмінність між українцями та росіянами, і як результат, відмінність у їх літературах. Даний культорологічний трактат був написаний як реакція І. Нечуя-Левицького на сумнозвісний Емський указ 1876 року, що також стало причиною складнощів із публікацією даного твору. За твердженнями М. Чорнописького, не зважаючи на те, що трактат виходив у підавстрійському Львові „редакція друкувала трактат анонімно і відповідно до змісту його першої частини дала назву „Сьогочасне літературне прямування“, яка не відбиває змісту авторської ідеї усього твору“.

redvid esle

Слухати аудіокнигу Непотрібність великоруської літератури для України і для слов'янщини онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
3 відгуки:
  1. Гість mike
    Дякую. Дуже приємний голос. Але. Наголоси: не Симеон ПолОцький, а Симеон ПОлоцький; не ФлОбер, ФлобЕр; не на БуковинІ, а на БуковИні.
  2. Гість Veronika
    Дуже цікавий текст. Залюбки послухала, дякую. Приємний голос, та темп
  3. Гість Юрій
    Актуальність цього твору, попри деякі застарілі дані та наявність більш сучасних досліджень на цю тему, не зменшилася з часу його написання й посьогодні. З погляду на сьогоднішню криваву московитсько-українську війну, коли знову вкотре стоїть питання існування нації і держави, ми, українці, маємо берегти і плекати свою літературу від впливу хижих культур, як кордони країни. І ця московитська непотрібність читається як ворожа шкідливість. *Геть від москви!* тепер звучить, як *москва - геть!*
    Шануймося, борімося, перемагаймо!
4read.ORG » Українська література » Нечуй-Левицький Іван - Непотрібність великоруської літератури для України і для слов'янщини