Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Савчин Марія - Тисяча доріг

Аудіокнига Тисяча доріг - автор Марія Савчин

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Спогади жінки учасниці підпільно-визвольної боротьби під час і після Другої світової війни.

Авторка цієї мемуарної книжки — Марія Савчин («Марічка») — з 1944 по 1953 рр. перебувала в підпіллі на Львівщині, в Закерзонні, Польщі, Карпатах, на Поділлі, Волині та Поліссі. Будучи дружиною Василя Галаси («Орлана») — заступника Провідника ОУН Закерзонського краю, а з 1948 р. Провідника ОУН Волині й Полісся, — вона зустрічалася з багатьма повстанцями, виконувала відповідальні доручення, не раз потрапляла в трагічні ситуації, коли вирішувалася не тільки її доля, але й доля товаришів по боротьбі.

Про бачене та пережите і розповідає на сторінках своєї книжки учасниця підпільно-визвольної боротьби під час і після Другої світової війни Марія Савчин.
Савчин Марія - Тисяча доріг
Рейтинг: 4.5 (71 голос)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Тисяча доріг онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
9 відгуків:
Написати
  1. Гість Галина
    0
    Щиро дякую за книгу. Прослухала з великою цікавістю. Варто кожному українцеві це почути чи прочитати, а особливо тим, хто досі шкодує за совєцьким союзом. Дякую й за чудову українську мову: виразну, емоційну, з правильними наголосами. Рекомендую всім.
  2. Валерія Ш.
    0
    Такі книгі-спогади замінюють усі підручники з історії України. Дуже цікаво і корисно! recourse  (Трохи фрагменти глав переплутані місцями, тому сюжетна лінія скаче. Звіряла з електронною версією. А деякі фрагменти дублюються.)
  3. Оксана
    0
    Історія як вона є- не писана,  переписана "горе"-істориками на чиєсь замовлення, а з перших вуст. Життя повстанців з середини. Подяка Марії Савчин за правду, передану нам і майбутнім поколінням. Трагедія західно-української молоді, трагедія роду, трагедія цілого народу. Та найбільше мене вразила чистота тих ідейних поривів, котрими керувалися юні хлопці та дівчата. Яка відданність, яка сміливість, яка самопожертва!!! Слава Господу Богу за таких синів і дочок українського народу, хай живе вільна Україна.
  4. Гість Роман
    0
    Аудіо повторюється по 2 рази. Слухати некомфортно
  5. Гість Людмила
    0
    Дякую закнигу i i'i' талановите прочитанная.
  6. Уляна Левчишин
    0
    Дуже цікаві спогади, допомагають зрозуміти і розширюють уявлення про діяльність підпільників, УПА, наскільки це була потужна організація, які були надзвичайні люди, які присвятили себе цій боротьбі. І яка підла і хитра радянська влада, сподкоємцем якої є сьогоднішня рашка. Актуально і в даний час. Марія Савчин - розумна і дуже послідовна жінка, а також мужня і сильна. Не вдалося ніяк їй задурманити голову показами досягнеть срср. що важливо - що історія з хепі-ендом. Марія дожила до часу незалежної України і змогла обійняти свою родину. дуже рекомендую!
  7. Гість Анатолій
    0
    Вражаюча історія життя жінки воїна, вперше дізнався в деталях про побут Українським повстанців, дякую Вам!
  8. ПЕТР
    0
    Чудовий твір, саме на таких творах потрібно виховувати нашу молодь для того щоб вони знали хто вони є і чиїх батьків вони діти.
    Велика подяка Галині Стефановій за прекрасно прочитаний твір.
    Також велика подяка звукорежисерам за якісну та професійну роботу.
  9. Гість ПЕТРО
    0
    МАРІЇ САВЧИН - Ви Велика Людина, уклін Вам земний.
    За все те що ви пройшли і перенесли у своєму житті. За всі жертви що принесли Ви та Ваша родина за волю України - вклоняюся Вам до землі.
    Вічна слава усім Героям які віддали своє життя за волю України.
    Слава Україні!
    Героям слава!
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com