Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Франко Іван - Украдене щастя

Аудіокнига Украдене щастя - автор Іван Франко

Слухайте онлайн!
Рецензія:
В основі п'єси лежить народна «пісня про шандаря», яку записала приятелька Франка Махайлина Рошкевич у 1878 році в селі Лолині Стрійського повіту.

У кожного, хто знайомиться з п'єсою, природно постає питання: у кого ж вкрадено щастя і хто украв? Відповісти однозначно на це питання неможливо. Річ у тім, що жоден з трьох головних персонажів повного щастя ніколи не зазнав: Анну обманом розлучили з бідним парубком Михайлом, видали за набагато старшого нелюба; Михайло опинився в австрійській армії, а далі в жандармах, остаточно зіпсувавши свій і до того нестриманий характер; працьовитий бідняк Микола бачить тугу Анни і радий хоча б невеличкій її прихильності. Та розпались й ті убогі уламки щастя, коли з'явився у селі жандарм — тепер явно властолюбний, озлоблений на людей Михайло Гурман. І давні кривди, і спалах давнього кохання, і крах сім'ї та моральних обов'язків — усе змішалося в один клубок, загострилось до апогею.
Франко Іван - Украдене щастя
Рейтинг: 4.5 (43 голоси)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Украдене щастя онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
2 відгуки:
Написати
  1. Гість Марія
    0
    Вдячна Вам за таке задоволення! Виконавець неймовірний! Бажаю наснаги і процвітання!!!! 
  2. Гість Світлана
    0
    Таке проникливе виконання, аж душу вивертає. Дякую вам, пане Борисе. Талант від Бога. Велике прохання - не зупиняйтися, чекаю з нетерпінням нових шедеврів.
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com