Аудіокнига Колиска для кішки - автор Курт Воннеґут

Слухайте онлайн
Воннеґут Курт - Колиска для кішки
Рейтинг:
(13 голосів)
4.8
Рецензія    2   1 552
Роман «Колиска для кішки» американського письменника Курта Воннеґута – це історія кінця світу. Наш головний герой, Йона, пише книгу про апокаліпсис. Він бере інтерв'ю у сина Фелікса Гоніккера, геніального вченого, який працював у групі зі створення атомної бомби, скинутої на Хіросіму. Перед смертю його батько створив ще одну страшну зброю — «Лід-дев’ять».

«Колиска для кішки» - перший по-справжньому успішний роман Воннеґута і, за сумісництвом, - один з найтонших, сумних і змістовних. Мораль, загалом, лежить на поверхні: Воннеґут виступає проти релігійного догматизму, диктатури, воєнщини та наївних, відірваних від етики вчених. І робить це лаконічно, блискуче, з поетичним сумом та гумором.

Це - роман-застереження, мало ким почутий та зрозумілий. Скільки таких — сотні, тисячі? Потрібно у сто разів більше. Людство давно вже не вірить чи вдає, що не вірить, у кінець світу. Ми знімаємо та дивимося про нього фільми, описуємо його у багатьох книгах. Та, можливо, що саме зараз у якійсь секретній лабораторії вчений, не надто переймаючись наслідками, виводить новий штам смертельного вірусу. Цієї ж ночі десь буде стерте з лиця Землі новим видом зброї чергове Нагасакі…

А сьогодні ввечері мільярди землян вмикають телевізор, і, «заколисані» запевненнями теледикторів про «вселенське добро і справедливість», втомлено перемикають політичні новини на улюблений серіал. Бо не хочуть вірити в те, що апокаліпсис можливий тут і зараз. Адже так спокійніше…Такі справи...

Ютуб канал диктора


redvid esle

Слухати аудіокнигу Колиска для кішки онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
2 відгуки:
  1. Гість Ігор
    Цікаво.
    Скупі, примітивістські засоби зображення персонажів.
    Схематичний сюжет.
    Світ, що оточує героїв, більше нагадує декорації.
    Але при цьому - текст розгортається, він живий і образний. Можна читати, бачити всі бунтарські та антимілітарні тези автора - і в той же час отримувати задоволення від хорошого тексту.
  2. Пкултху
    Чудова книга, дякую за прекрасну озвучку. Рекомендуватиму друзям
4read.ORG » Світова література » Воннеґут Курт - Колиска для кішки