Аудіокнига Острів доктора Моро - автор Герберт Веллс

Слухайте онлайн
Веллс Герберт - Острів доктора Моро
Рейтинг:
(20 голосів)
4.7
Рецензія    2   2 286
Науково-фантастичний роман англійського письменника Герберта Джорджа Веллса 1896 року. Текст роману — це розповідь Едварда Прендіка, пасажира затонулого судна «Леді Вейн», якого врятував пропливаючий човен «Іпекакуна». Його залишили на острові доктора Моро, божевільного вченого, який створює людиноподібних гібридних істот із тварин за допомогою вівісекції. У романі розглядається низка тем, зокрема біль і жорстокість, моральна відповідальність, людська ідентичність, втручання людини в природу та наслідки її руйнації.

Один із найсильніших романів Веллса. На відміну від більшості інших творів автора, де фантастичний сюжет йде пліч-о-пліч з великою часткою філософської складової, в «Острові доктора Моро» дію і пов'язані з нею емоції захоплюють від самого початку і не відпускають до останньої крапки.

Все, що відбувається на невеликому острівці, загубленому в океані далеко від морських шляхів - страшна і дуже зла сатира на людське суспільство. Нещасні люди-звірі, що живуть у страху перед безглуздим Законом, встановленим доктором Моро, які вважають шаленого вченого Творцем і Богом, — хіба це не ми самі? Хіба ми не те саме стадо, кероване сильними світу цього, докторами Моро та Монтгомері (чиновниками та олігархами)?
Ця книга – влучний вирок усьому людству.

Ютуб канал диктора


redvid esle

Слухати аудіокнигу Острів доктора Моро онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
2 відгуки:
  1. Громчик
    Потужна книга. Доктор здивував своєю товстошкірістю. Насамкінець, було взагалі страшно, трохи нагадало Ізгоя. Читати обов'язково, дуже цікаво написано.
  2. Гість Сергій
    Колись давно читав цю книгу, а тепер ще й послухав. Сергій Оробчук дуже гарно озвучив цю книгу. Для себе відкрив новий голос. Дякую!
4read.ORG » Світова література » Веллс Герберт - Острів доктора Моро