Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Блог » Порівняння найкращих іригаторів 2024 року: Що купити для здоров'я ваших зубів та ясен

Порівняння найкращих іригаторів 2024 року: Що купити для здоров'я ваших зубів та ясен

Підтримка чистоти ротової порожнини – це один із найважливіших гігієнічних заходів, від якості якого залежить здоров'я всієї травної системи. Саме тому стоматологи приділяють цьому питанню максимальну увагу. Сучасні виробники медичної техніки та засобів догляду за порожниною рота постійно вдосконалюють свою продукцію, роблячи її якіснішою. Давно пішли в минуле часи, коли єдиним способом догляду за ротовою порожниною було чищення за допомогою зубної щітки. Стоматологи рекомендують використовувати спеціальний апарат – іригатор.


Що таке іригатор

Іригатор - це пристрій, за допомогою якого можна не тільки просто очистити порожнину рота, його використовують в процесі лікування різних запальних захворювань - гінгівіт, пародонтит, карієс. На ринку представлені різні іригатори, які можна поділити на дві групи:

Стаціонарні іригатори, які встановлюються у ванній кімнаті на постійній основі. Ці апарати працюють від електромережі чи акумуляторів;

Портативні іригатори – невеликі пристрої, які легко помістяться в ручній поклажі та завжди будуть під рукою – у відрядженні, на відпочинку чи на роботі.

  

Особливості конструкції


Усі іригатори складаються з кількох вузлів:


  • Рукоятка, до якої кріпиться насадка;

  •  Місткість для лікарського, дезодоруючого або розчину, що очищає. Місткість може бути різного об'єму – у стаціонарних іригаторах до 1 літра, у портативних – 100-250 мл;

  • Комплект насадок.


Ці пристрої відрізняються за розміром ємності для лікарського розчину, кількістю та видом насадок, способом живлення (електромережа, батарейки або акумулятори) та технічними характеристиками (тип водного струменя, сила тиску води, швидкість пульсацій, можливість перемикання режимів).


ТОП кращих іригаторів

Щоб правильно підібрати апарат, треба ретельно вивчити його характеристики, комплектацію, а також ознайомитись із відгуками покупців.


Топ іригаторів за версією Мед-магазин допоможе зробити правильний вибір:


1.      Стаціонарний іригатор для порожнини рота B.Well PRO-922 – пристрій для всієї родини, який можна розмістити у ванній кімнаті. Для безпечного використання на підошві апарата є гумові ніжки-присоски, за допомогою яких іригатор кріпиться на горизонтальній площині. Пульсації водного струменя регулюються в 10 режимах, що забезпечує дбайливий та якісний догляд. За допомогою цього іригатора можна очистити ротову порожнину і провести масування ясен. Потужність пульсацій можна налаштувати залежно від індивідуальних особливостей користувача. Апарат укомплектований 7-ма насадками: 3 стандартні насадки, ложка для очищення язика, ортодонтологічна, пародонтологічна та насадка для очищення штучних конструкцій (імпланти, брекети).

Оптимальна частота пульсацій струменя – 1250-1858 імпульсів/хвилину.

Місткість резервуару 600 мл, що цілком достатньо для проведення процедури чищення 3-4 осіб. Кут повороту насадок 360 °. Працює від стаціонарної електромережі, напруга 100-240V. Ціна на сайті Мед-магазин – 1899 грн;



2.      Іригатор Professional PECKHAM black (Китай) – багатофункціональний центр для професійного догляду за ротовою порожниною, який підходить дорослим і дітям з 8 років. Великий резервуар для рідини – 600 мл, що дає змогу провести гігієнічні процедури 3-4 користувачам без додавання розчину. Працює в режимі моно струму та турбо потоку. Пульсації налаштовуються в 10 режимах, що дозволяє повністю адаптувати роботу іригатора під індивідуальні особливості користувача. У комплекті 7 насадок – 3 стандартні, пародонтологічна, ортодонтологічна, насадка для очищення імплантів, брекетів, мостів та ложка для очищення язика. Працює від стаціонарної електромережі. На ручці розташований перемикач режимів, що значно підвищує комфорт користувача. Таймер закінчення процедури підкаже, що апарат слід вимкнути. Ціна на сайті Мед-магазин – 1665 грн.;

  

3.      Іригатор ротової порожнини PRO-911 B.Well (Швейцарія) – портативний апарат, який можна взяти з собою у відрядження чи на відпочинок. За допомогою цього іригатора можна не тільки очищати ротову порожнину, а й масажувати ясна. Сила напору регулюється в 3-х режимах, що дозволяє налаштувати апарат відповідно до індивідуальних особливостей користувача. Насадка обертається на 360 °, що значно підвищує ефективність процедури. Іригатор працює від портативного акумулятора. Наявність USB-порту дозволяє заряджати акумулятор через USB-адаптер або від зарядного пристрою (powerbank). Місткість резервуару для рідини – 150 мл. Частота пульсацій водяного струменя -1400-1800 імпульсів/хвилину. Ціна на сайті Мед-магазин – 1999 грн.;

  

4.      Іригатор ротової порожнини TH-912 B.Well (Швейцария) – дорожній портативний іригатор, який можна брати із собою у подорож. Простий в управлінні – лише дві кнопки. Живлення від літій-іонного акумулятора, заряду якого вистачає на 60 хвилин безперервної роботи. Потужність апарату 720 кПа. Підвищений комфорт забезпечується завдяки можливості виставляти один з 3-х режимів, що дозволяє адаптувати роботу під індивідуальні особливості користувача. Якісне очищення забезпечується завдяки тому, що насадка обертається на 360 °. У комплект іригатора входять 5 насадок – 2 стандартні, ортодонтологічна, пародонтологічна та ложка для язика. Ціна на сайті Мед-магазин – 2299 грн.

  

5.      Універсальний іригатор порожнини рота WP-100 E2 Ultra Waterpik (США) – багатофункціональний пристрій для сімейного використання. Тиск пульсуючого струменя води регулюється в 10 режимах, що дає можливість вибрати найбільш оптимальний режим для кожного користувача. Сила тиску 35-620 кПа. Резервуар для рідини об'ємом 650 мл дозволяє провести кілька очищеннь без додавання води. Оптимальна кількість пульсацій -1200 імпульсів/хвилину. Апарат укомплектований 7 насадками. Працює від стаціонарної електромережі. Ціна на сайті Мед-магазин – 4949 грн.

  

На сайті Мед-магазин представлені різні іригатори, які відрізняються за розміром, джерелом живлення, комплектацією та технічними характеристиками. Щоб не помилитися з вибором, варто ознайомитися з відгуками клієнтів, які вже користуються тим іригатором, який ви вирішили придбати. 

Написати
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com