Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Блог » Взаємодія з криптовалютними фʼючерсами: управління процесом

Взаємодія з криптовалютними фʼючерсами: управління процесом

Якщо у якості доходного та інвестиційного інструменту вас цікавлять фʼючерси криптовалюта – оптимальний актив, який дає можливість повністю реалізувати потенціал представленої можливості. Робота з фʼючерсами – це взаємодія окремих компонентів процесу, які передбачають ключові етапи, а саме відкриття, закриття, забезпечення позиції.

Відкриття та закриття фʼючерсів: основні моменти

Відкриття і закриття ф'ючерсів в криптовалюті мають свої особливості, які залежать від платформи, де торгуються ці контракти, і від конкретних умов самого фʼючерсного контракту. Робота з інструментом розпочинається з відкриття, і передбачає наступне узагальнення всіх дій:


  • Обрати бажаний ф'ючерсний контракт на криптовалюту, вказати обсяг та ціну, згідно курсу криптовалюти на сьогодні.

  • Забезпечити необхідний маржинальний заставний внесок.

  • Укласти угоду з іншою стороною, яка приймає протилежну позицію.


Ще одна складова процесу – ліквідація (це закриття контракту). Ліквідація може відбуватися наступними способами:


  • Закриття позиції протилежною угодою.


Укладається нова угода, яка має протилежну позицію, тим самим збільшуючи прибуток або зменшуючи збиток.


  • Фізична поставка.


У випадку, коли контракт передбачає фізичну поставку, сторони можуть здійснити фактичний обмін цифровими монетами з оплатою за ними.



  • Грошове врегулювання.


Сторони вирішують ліквідувати фʼючерс шляхом розрахунків грошима. Основою стають різні курси криптовалюти, а особливо різниця між ціною на момент відкриття позиції та ціною на момент закриття.


Що варто памʼятати при роботі з фʼючерсами?

Першочергово слід сказати, що фʼючерс – це високоризиковий інструмент, тому варто дещо памʼятати при роботі з зазначеним інструментом. Криптовалютні ринки відомі своєю великою волатильністю, тому ціни ф'ючерсів можуть різко змінюватися в короткий період часу. Це може бути вигідним і одночасно ризиковим для трейдерів, бо онлайн-курс криптовалют може стрімко піддатися корекції. До ще одного моменту, який варто врахувати, треба віднести маржинальне забезпечення, яке дозволяє трейдерам керувати більшими позиціями за допомогою внесеної суми коштів. Що ще варто знати, враховуючи особливості інструменту та те, як криптовалюта сьогодні може стрімко змінити свою вартість:


  • Деякі криптовалютні ф'ючерси можуть мати низьку ліквідність, особливо на менших біржах. Це може вплинути на здійснення операцій з купівлі або продажу за певними цінами.

  • Деякі майданчики можуть мати різні технічні особливості, такі як різні розміри контрактів, вимоги до маржі, часові рамки тощо. Важливо ретельно ознайомитися з умовами торгівлі кожної платформи.

  • Трейдери повинні бути готові до можливості ризикового відкриття позицій, особливо при використанні левериджу. Це може призвести до великих збитків у випадку, якщо рух цін ф’ючерсного контракту йде проти позиції трейдера.


Ключовим аспектом торгівлі є управління ризиками. Трейдери повинні ретельно розробляти та використовувати стратегії управління ризиками для зменшення можливих збитків.

Написати
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com