Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Блог » Аудіокниги та кар'єра: Jooble про книги, які допомагають знайти та покращити роботу

Аудіокниги та кар'єра: Jooble про книги, які допомагають знайти та покращити роботу

Аудіокниги – це чудова альтернатива паперовим книжкам, адже вони дають можливість отримувати нову інформацію під час виконання рутинних справ. Актуальні вакансії на Jooble показують, що серед роботодавців зростає попит на фахівців, які прагнуть до нових знань та самовдосконалення. У сучасних онлайн-бібліотеках можна тепер прослуховувати не тільки художні твори, але й літературу з професійного та особистісного розвитку. Сьогодні ми поговоримо про користь аудіокнижок та розповімо про кращі книги для кар’єрного зростання.


Переваги аудіо формату: які навички отримуються під час слухання книжок?

Від моменту появи аудіокниг і до сьогодні ведуться суперечки стосовно ефективності засвоєння інформації під час її прослуховування. Все зводиться до того, що ряду людей легше зосередитися на тексті, в той час, як іншим – на звуці. 


Разом з експертами компанії Jooble ми виділили ряд навичок, які розвиваються під час прослуховування книжок:


  • Ораторські здібності – в записі ви чуєте зміни інтонацій, стилів мовлення і тематик, що допомагає збагачувати словниковий запас і розвивати вміння чітко та ефективно висловлювати думки.

  • Тайм-менеджмент – читання паперового екземпляра неможливо поєднати з іншими справами. Аудіокниги можна вмикати в дорозі, під час прибирання, занять спортом або прогулянок.

  • Уважність – для запам’ятовування інформації, яку ви слухаєте, необхідно тривалий час концентруватися на мові оповідача. Це дозволяє підвищити рівень зосередженості під час навчання та роботи. 

  • Розуміння іноземних мов – систематичне прослуховування книг іноземною мовою дозволяє поповнити словниковий запас «живою» лексикою та навчитися використовувати різноманітні граматичні конструкції.

  • Керування стресом – зосередження на мові оповідача дозволяє розслабитися та позбутися негативних думок.

Перераховані вміння зараз дуже цінуються серед роботодавців, адже вони допомагають фахівцям ефективно працювати та взаємодіяти з командою. До речі, якщо вам цікава віддалена зайнятість, наприклад, робота перекладач на дому, на Jooble щодня з’являються нові вакансії.


Аудіокниги для пошуку роботи: що слухати для отримання кращих посад?

Щоб знайти роботу та обійняти посаду мрії, необхідно ставити перед собою цілі, покращувати навички комунікації, керування часом та стресом, розподілення пріоритетів та знаходити шляхи підвищення продуктивності. Ми склали підбірку аудіокниг, яка допоможе шукачам розвивати soft-skills та успішно проходити усі співбесіди:


  • Р. Фрай «Як пройти співбесіду в компанію мрії. Ілон Маск, я той, хто вам потрібен» – автор розповідає про те, як справляти найкращі враження на рекрутерів провідних компаній, незалежно від віку, статі, кар’єрних цілей та досвіду роботи. Ви зрозумієте як за допомогою питань можна продемонструвати свою експертність та конкурентоспроможність.

  • Р. Боллс «Якого кольору ваш парашут?» – у книзі детально розглядаються сучасні стратегії пошуку роботи, правила складання резюме, залучення соціальних мереж. Також ви знайдете інформацію про онлайн-співбесіди, поширені помилки шукачів та поради від рекрутерів.

  • Д. Вальдшмідт «Вийди за межі. Забудь про успіх — стань видатним» – тут ви знайдете перелік принципів, якими треба керуватися на шляху до досягнення мети. Книга мотивує та заряджає на роботу, а також несе ідею того, що тільки надзвичайні зусилля призводять до надзвичайних результатів.

  • Дж. Сазерленд «Scrum. Навчись робити вдвічі більше за менший час» – автор розробив власну стратегію підвищення ефективності праці у два рази та ділиться нею зі слухачами. 

  • Д. Лапорт «Розпали вогонь! Поради для тих, хто шукає свій шлях» – книга вчить використовувати сильні сторони як основну стратегію просування, підтриманню своєї життєвої енергії та розповідає про принципи, що можуть змінити ваш світ раз і назавжди.

Сьогодні роботодавців спостерігається тренд на спеціалістів з багатогранною особистістю та розвиненими «м’якими» навичками. Читання та прослуховування літератури – це один з найефективніших методів саморозвитку. Приділяючи цьому навіть 15-20 хвилин на день, ви зможете прочитувати мінімум по одній книзі на місяць, по 12 книг на рік.


Просування кар’єрними сходами: які аудіокниги є маст-хевом для професійного розвитку?

Фахівцям, яким вже вдалося вибрати вакансію та отримати омріяну посаду, не слід зупинятися на цьому. Подальший розвиток слід спрямувати на поглиблення експертності, покращення навичок лідерства, переговорів та будівництва нових професійних стосунків.


Експерти з кар’єрного зростання рекомендують прослухати такі аудіокниги:


  • Ґ.Маккеон «Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети» – автор розповідає про покращення ефективності та продуктивності, шляхом правильного розставлення пріоритетів та відмови від непотрібних задач.

  • Ч. Дахіґґ «Сила звички. Чому ми діємо так, а не інакше в житті та бізнесі» – у книзі висвітлюється психологія, механізми формування звичок та те, як їх зміна може впливати на наші життя та бізнес. 

  • Д. Аллен «Як упорядкувати справи. Мистецтво продуктивності без стресу» – пропонує ефективні стратегії та практичні поради для покращення організації часу та досягнення високої продуктивності в особистому та професійному житті.

Аудіокниги сьогодні стали невіднятною частиною освіти, розвитку особистості та кар'єрного зростання. З їхньою допомогою можна не тільки урізноманітнити дозвілля, але й покращувати знання іноземних мов, розвивати soft-skills, вивчати нові спеціалізації та багато іншого.

Відгуків поки немає. Стань першим!
Написати
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com