Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Блог » Чи можна зарядити ноутбук повербанком: як це зробити на практиці

Чи можна зарядити ноутбук повербанком: як це зробити на практиці

Енергетична інфраструктура України зазнала величезних збитків через ворожі обстріли, які не вщухають до цього дня. В новинах часто пишуть, що влітку аварійні знеструмлення повторяться, оскільки АЕС буде переведено в режим обслуговування. Також багато часу йде на відновлення зруйнованих підстанцій та розподільчих потужностей. Тому українцям радять тримати зарядженими свої гаджети та зовнішні акумулятори.

Чи можна зарядити ноутбук повербанком: як це зробити на практиці

Повербанк для ноутбука: які характеристики мають бути


Зовнішні акумулятори, котрі використовуються для звичайних мобільних телефонів, не підійдуть, оскільки вони видають набагато меншу потужність. Теоретично, вони будуть заряджати батарею. Але варто увімкнути ноутбук, і він споживатиме набагато більше енергії, ніж дає повербанк.

Якщо хочете заряджати ноутбук від повербанка, він має відповідати наступним параметрам:

  • обов’язково мають бути роз’єми USB 3.1 Type-C;
  • загальна ємність бажано від 20 тис мАг;
  • сила струму – від трьох ампер;
  • підтримувана напруга – має бути перемикач на 9, 12, 15, 20 вольт.


Не завадить і такий функціонал як індикатор, що вказує на рівень заряду самого повербанка. Це може бути декілька індикаторів. Наприклад, якщо мерехтить чотири діоди, це означає, що повербанк повністю заряджено. Більш просунуті моделі обладнано LCD дисплеями, на котрих можна побачити рівень заряду та вихідну напругу.

Як практично використовувати повербанк для ноутбука


Якщо ви недавно купували ноутбук, у нього на корпусі має бути роз’єм Type-C (USB 3.1), куди треба підключати повербанк. Порти USB 2.0 і 3.0 призначено для під’єднання до ноутбука периферійних пристроїв, наприклад мишки. Їх також використовують для заряджання смартфонів. Але для зарядки самого ноутбука від повербанка вони не підходять, адже пропускають напругу не більше 4,5 В, чого буде недостатньо.

У старіших моделях ноутбуків немає виходу Type-C (USB 3.1). Адаптер живлення до них під’єднується через стандартний роз’єм DC. Тому, для зарядки ноутбука від повербанка доведеться окремо купувати перехідник Type-C - DC, що перетворює вихідну напругу з двох на три ампери. Як бачимо, заряджати ноутбук від Power Bank цілком можливо.


Що треба знати про зарядку ноутбука повербанками


Батарея ноутбука з плином часу втрачає ємність, тому розряджається скоріше. Але іноді винні й самі користувачі, які не дотримуються правил зарядження. Щоб не виникло проблем, виконуйте прості рекомендації:

  • купуйте повербанки лише від перевірених виробників – Lenovo, SiliconPower, Baseus, ColorWay;
  • забороняється використовувати саморобні зарядні пристрої;
  • не під’єднуйте до ноутбука адаптери живлення від інших пристроїв;
  • небезпечно заряджати батарею окремо від ноутбука, бо це призведе до її виходу з ладу.


Деякі користувачі, своєю чергою, скаржаться, що ноутбук від повербанка не заряджається. Це може бути обумовлено такими причинами:

  • повербанк підібрано неправильно;
  • підключили його до роз’ємів USB 2.0/3.0, які не призначено для заряджання;
  • проблеми з батареєю ноутбука;
  • програмний збій, не оновлено драйвери.


Аби уникнути подібних помилок, замовляйте якісні аксесуари в інтернет-магазині, що пропонує покупцям оригінальну продукцію з гарантією.
1 відгук:
Написати
  1. Олег
    1
    Було цікаво дізнатись про цей метод та про гадаю він мені знадобиться в майбутньому дуже цікава інформація .Я як айті спеціаліст часто користуюсь ноутом та і для навчання також використовую тому було цікаво почитити це .
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com