Аудіокнига Ловець повітряних зміїв - автор Госсейні Халед

Слухайте онлайн
Халед Госсейні - Ловець повітряних зміїв
Рейтинг:
(106 голосів)
4.6
Рецензія    23   65 111
Одного морозного дня взимку 1975-го афганський хлопчик Амір стає свідком жахливого вчинку, у якому постраждав його друг Гассан. Ця подія назавжди змінює і його власне життя, і долю його близького приятеля Гассана. Та річ не лише в побаченому, а й у тому, що Амір не втрутився, нічого не зробив, лишився стояти осторонь. Боягузтво, ба навіть відступництво, буде переслідувати його протягом життя спершу в

Афганістані, потім в Америці, аж доки Амір набереться мужності, кине виклик усім своїм внутрішнім демонам і знайде "спосіб знову стати хорошим".
Подякувати диктору за озвучку:
Моно: 4441114402241465
Приват: 4149629331711077

redvid esle

Слухати аудіокнигу Ловець повітряних зміїв онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
23 відгуки:
  1. Гість Тетяна
    Саме з цієї книги почалося моє знайомство з Халедом Госсейні. Потім були "Тисячі сяючих сонць" та "Той,що біжить за вітром". Жодна книга не залишила мене байдужою. Мабуть,і через те,що деякі моменти були співзвучними з тими подіями,що відбувалися в моїй країні, зокрема і в моєму рідному місті (2014 рік). Страшне слово "війна" знали і герої романів Халеда Госсейні. Долі і події,які вони переживають, вражають до глибини душі.
  2. Гість Катерина
    Книга просто розриває серденько. Дуже емоційна і місцями важка. Проте піднімає досить серйозні теми. Книга неймовірна. Цікаво і просто нереально натиснути паузу
  3. Неля Володимирівна
    Дякую за книжку, переклад і читання! Пережила....
  4. Нана
    Дуже важкий сюжет. Я б навіть НЕ радила читати цю книгу чутливим і вразливим людям. Сама ще не можу оговтатись від прочитаного. Правда, брехня, поламані долі, психічні травми дитинства. Сліпа відданість старим устроям ні в гроші не ставила людські життя. Сумно.
  5. Гість Аліна
    Книга дуже сподобалась. Так яскраво описано, ніби перебуваєш в тих місцях. Шкода, що радянська машина і там зруйнувала життя людей. Хотілось би, щоб і про нашу війну багаторічну описували в подробицях. Без сліз подекуди не можливо слухати. Дякую автору і особливо дякую читцю.
    1. Luarvick
      Диктор
      Думаю, про нашу війну ще не скоро правильна книжка з'явиться, бо осмислення потребує значного часу.
  6. Olha Arykova
    Немає слів як гарно
    Щиро вам дякую❤️
  7. Гість Тетяна
    Щиро дякую за книгу!Такі твори треба читати та переживати,щоб навчитись людяності та всепрощення Навіть собі...
  8. Євгенія
    Книга надзвичайно потужна. І особливо вразила навіть не головна сюжетна лінія, а аналогія поведінки радянських воїнів там і в Бучі, бо то їх нащадки
  9. Книговередун
    Потужний дебютний роман афганського лікаря-емігранта про історію зростання в часи останніх мирних днів перед революцією та вторгненням росії на територію Афганістану.

    Автор познайомить вас з історією країни впродовж кількох останніх десятиліть минулого століття. З афганським життям, своєрідним, дивним, і водночас напрочуд знайомим.

    Більшість із нас думає про Афганістан, як про зруйнований війною та виснажений, нав’язливий та обмежувальний, навіть лякаючий. Хоссейні ж описує дореволюційний Кабул тепло і дотепно, бо пам'ятає, яким він був до воєн та революцій. Автор відкриває афганському народу обличчя. Обличчя, яке світ не знаходив час і бажання побачити.

    Це захоплюючий твір про сім’ю, кохання та дружбу, відданість, боягузтво і зраду.

    Погоджусь з думкою, що якби сюжет не розвивався на руйнівному тлі історії Афганістану, і якби нам, українцям, так не відгукувалася сюжетка лінія вторгнення бруднодупих військ - твір мав би менш приголомшливий ефект.

    Мене книга надихнула шукати паралелі воєн в Афганістані та Україні, зануритися в історію талібану та країни “немає Бога, крім Аллаха”.

    Чи відгукнеться історія вам? Є лише один спосіб дізнатися ;)

    @knyhoveredun
  10. Гречко Оксана
    Дуже класно,кожне слово додітає до серця.
  11. Гість Руслан
    Цікаво слухати з початку і до кінця. Рекомендую
  12. Гість Ірина
    ....Дуже яскраво передає ця книга всі жахіття війни. Дитячу відданість, сприйняття і несміливість....
    Дякую за переклад і прочитання.
  13. Надія
    Дякую. Дуже гарна книга але голос- це щось неймовірне. Дякую пану Євгену за неперевершене читання геніального роману.
  14. Евгенія
    Прослухала на одному подиху! Неймовірна історія!
  15. Рибчинська Оксана
    Книга не просто просто "зацепила", вона просто оголила нерви, змусила відчути всю глибину трагедії, відданості, любові та відчаю. Всі події дуже перегукуються з сьогоденям на Вкраїні( . І як мало ми знаємо про Трагедію афганського народу.... і скільки ще таких народів.... Питання виникає само собою - чому люди такі жорстокі? Чому змушують страждати інших, чому в світі існує така несправедивість, нерівність.... просто різні паралельні світи ......
    Євгену ВЕЛИЧЕЗНА ДЯКА за читання - мед для моїх вух
  16. Ярослав
    Дуже сподобалося книга!
  17. Гість Олена
    Книга справила неймовірне враження, я для себе відкрила зовсім інший Афганістан, автор майстерно описує сюжетну лінію, людей і природу, події проникають глибоко в серце.
    Рекомендую, книга дійсно вражає.
  18. Гість Олена
    Дякую Євгену за озвучку!
  19. Гість Наталія
    Дуже сподобалась книга! Глибока, місцями важка... Озвучка теж дуже гарна. Дякую!!!
  20. Tati
    Чудова книга, варта уваги
  21. Гість Олена
    Дякую за гарне прочитання матеріалу! Бажаю успіху в роботі і нашої Перемоги!
  22. Гість Віктор
    Чому у перекладі так багато русизмів? Це негативно впливає на сприйняття оповіді. Треба професійно відредагувати текст.
4read.ORG » Світова література » Халед Госсейні - Ловець повітряних зміїв