Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Кочерга Іван - Пророк (вистава)

Аудіокнига Пророк (вистава) - автор Іван Кочерга

Слухайте онлайн!
Рецензія:
На пропозицію Харківського театру ім. Т.Шевченка письменник Іван Кочерга створює п'єсу «Пророк» (1947), присвячену останнім рокам життя Тараса Григоровича Шевченка. На той час на українській сцені вже виробився певний штамп у розкритті цієї теми - історія трагічної любові поета. «Життя Шевченка було високою і справжньою трагедією» - писав І.Кочерга у передмові до своєї драматичної поеми. Проте уже не лише тема, а й її розкриття сприяли появі рис мелодраматизму й руйнували жанрову сталість трагедії, жанру, що скомпрометував себе в літературі соціалістичного реалізму.

Драматична поема І.Кочерги ще й досі має високий потенційний заряд сучасного прочитання. І, зокрема, це стосується таких сценічних персонажів, як Чернишевський, Пантелеймон Куліш, та інші.

Про цей твір написано прикро мало. Тому таким важливим і значущим для нас є звернення визначних митців українського театру і радіотеатру до цієї п'єси.
Кочерга Іван - Пророк (вистава)
Рейтинг: 4.5 (29 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Пророк (вистава) онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
1 відгук:
Написати
  1. Anastasia
    4
    Дякую! Це неймовірно! 
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com