Аудіокнига Усі жінки курви - автор Олег Криштопа

Слухайте онлайн
Криштопа Олег - Усі жінки курви
Рейтинг:
(158 голосів)
3.9
Рецензія    12   29 019
"Щастя робить людей тупими. На щастя, воно не довговічне"

Любовний роман – бо роман про любов. Серіал – бо тягло і хронологічно. Детектив – бо є насильницька смерть. Трактат – бо багато розумних думок і спостережень. Містика – бо мертві оживають, а коти вміють говорити. Нарешті, науково-популярна книга – бо про тварин. Разом воно однак не витримує жодної жанрової класифікації і гендерної критики.

Роман автора «Усі жінки курви» містить номінативну алюзію на американський серіал «Всі жінки відьми», а найновіший, про який ідеться, – на багатосерійний фільм жахів про Фредді Крюгера «Жах на вулиці В’язів», традиційна незначна зміна однієї з лексем перетворила назву у «Жах на вулиці В’язнів». Проте далі номінативу ремінісценція у смислах, сюжетах, фабулі чи суб’єктах в романі Олега Криштопи щодо культувого фільму не простежується.

Таким чином, за доброю постструктуралістською традицією, алюзійна назва виступає в ролі «колажної приклейки» до тексту. З одного боку, сигналізує про конкретний сенс, а з іншого деструктурує його, формуючи розпад смислів, відповідності знаку й позначуваного, за Ч. Моррісом, Ж. Дерріда. І тільки кілька суджень у анотації є інтерпретаційною смисловою химерою між назвою та романом: «Культовий фільм про містичного вбивцю – казочки на ніч порівняно із цим романом, де жахом сповнена буденна реальність, а не чиїсь сни». Якщо взяти за основу співвіднесення реальної дійсності та художнього вимислу, а також не читати романи Олеся Ульяненка, Ч. Буковські, Г. Міллера, М. Уельбека, П. Гійота та інших екзистенційних експресіоністів, то є підстави погодитись із запропонованою герменевтикою. Натомість, змістивши точку опори в бік літературно-мистецького дискурсу, очевидним стає розпад іманентних вербалізованих смислів. Цей факт стосується не тільки роману, але є одним із ликів сучасної доби симулякрів, про що й пише Олег Криштопа: «…світ довкола — сама крихкість і непевність…» .

Підтримати диктора дзвінкою монетою Patreon.com

УВАГА! В тексті присутня ненормативна лексика.

redvid esle

Слухати аудіокнигу Усі жінки курви онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
12 відгуків:
  1. Марго
    Той  хто  читае  текст  - мабуть  в  школі  навчався  на  двійки.  Це  просто  жах !!! 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  2. Гість Андрій
    З фемок по дизлайку, а от чоловіки справжні ставлять 5, бо всі ми знаємо, і кожен знає по-своєму, що всі жінки курви! Дякую авторові та докторові! Відмінно провів час!  -0.1 бала за Франциса бЕкона(а не бекОна) +5 за кота)) 
    1. Гість Марина
      Aндpyша, тo твoя мaмa - кypвa
  3. Олена
    Мене вистачило на 5 хвилин.Слухати неможливо,дикція жахлива!!!
  4. Гість Володимир
    Жека, дякую, що начитали. До дупи критиків! Ви хоча б зробили це. Якщо комусь не подобається - нехай начитає краще.
    Криштопу люблю по каналу "Історія для дорослих", тому цікаво послухати його літературу. А що до того, що читець непрофесійний, то це навіть дещо личить такому твору... Хоча було б круто як би сам Олег його начитав...
  5. Назар
    Прослухав все, дуже класна озвучка та книжка, тіки не кажіть мамі шо я це слухав)))
  6. Світлана
    А мені сподобалось!) дещо мати трохи ріжуть вуха, але норм і в тему)) 
  7. Руслана
    Цей диктор та його голос зробив цей роман..Дякую за чудовий твір, за незвичну озвучку, за свідомо інколи неправильно наголошені слова. А особливо за ті котячі верески!
  8. Гість Оксана
    Та ні, Жека! Декламування це не твоє.Де дів розділові знаки?
    Читання без емоцій прісне,навіть якесь дитяче .Бажаю вам успіхів!
    Попрацюйте над собою.
  9. Гість Юрій
    Всі жінки - курви. Цей скесистський вислів насправді є неспростовна істина, підтверджена віками співіснування лівопівкульних із рравопівкульними а також науково обґрунтована як фізіологами і психологами, так і такою фундаментальною працею, як "Походження сім'ї, приватної власності і держави".
    Мене книга зачепила, бо автор дивився на жінок моїми очима. І очима мого віртуального кота Шреді. Ївалочка!
    Начитка так собі, треба працювати над темпоритмом, інтонаціями, дикцією і грамотою. Але ж хоч це поки що є! А у нас не оране поле озвучки української (і не тільки) літератури!
    Отож дяка цьому ресурсу і всім причетним за можливість доступу до україномовних різножанрових книг!
  10. Пані Юля
    Твір норм , озвучка жах
  11. Сашко
    Прочитав рецензію, дійшов висновку, що не маючи базової філологічної освіти та вченого ступеню принаймі доктора філософських наук, немає жодного сенсу пробувати осягнути написане, бо проста людина сього недобере.
4read.ORG » Українська література » Криштопа Олег - Усі жінки курви