Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Криштопа Олег - Усі жінки курви

Аудіокнига Усі жінки курви - автор Олег Криштопа

Слухайте онлайн!
Рецензія:
"Щастя робить людей тупими. На щастя, воно не довговічне"

Любовний роман – бо роман про любов. Серіал – бо тягло і хронологічно. Детектив – бо є насильницька смерть. Трактат – бо багато розумних думок і спостережень. Містика – бо мертві оживають, а коти вміють говорити. Нарешті, науково-популярна книга – бо про тварин. Разом воно однак не витримує жодної жанрової класифікації і гендерної критики.

Роман автора «Усі жінки курви» містить номінативну алюзію на американський серіал «Всі жінки відьми», а найновіший, про який ідеться, – на багатосерійний фільм жахів про Фредді Крюгера «Жах на вулиці В’язів», традиційна незначна зміна однієї з лексем перетворила назву у «Жах на вулиці В’язнів». Проте далі номінативу ремінісценція у смислах, сюжетах, фабулі чи суб’єктах в романі Олега Криштопи щодо культувого фільму не простежується.

Таким чином, за доброю постструктуралістською традицією, алюзійна назва виступає в ролі «колажної приклейки» до тексту. З одного боку, сигналізує про конкретний сенс, а з іншого деструктурує його, формуючи розпад смислів, відповідності знаку й позначуваного, за Ч. Моррісом, Ж. Дерріда. І тільки кілька суджень у анотації є інтерпретаційною смисловою химерою між назвою та романом: «Культовий фільм про містичного вбивцю – казочки на ніч порівняно із цим романом, де жахом сповнена буденна реальність, а не чиїсь сни». Якщо взяти за основу співвіднесення реальної дійсності та художнього вимислу, а також не читати романи Олеся Ульяненка, Ч. Буковські, Г. Міллера, М. Уельбека, П. Гійота та інших екзистенційних експресіоністів, то є підстави погодитись із запропонованою герменевтикою. Натомість, змістивши точку опори в бік літературно-мистецького дискурсу, очевидним стає розпад іманентних вербалізованих смислів. Цей факт стосується не тільки роману, але є одним із ликів сучасної доби симулякрів, про що й пише Олег Криштопа: «…світ довкола — сама крихкість і непевність…» .

Підтримати диктора дзвінкою монетою Patreon.com

УВАГА! В тексті присутня ненормативна лексика.
Криштопа Олег - Усі жінки курви
Рейтинг: 3.9 (154 голоси)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Усі жінки курви онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
11 відгуків:
Написати
  1. Марго
    0
    Той  хто  читае  текст  - мабуть  в  школі  навчався  на  двійки.  Це  просто  жах !!! 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
  2. Гість Андрій
    0
    З фемок по дизлайку, а от чоловіки справжні ставлять 5, бо всі ми знаємо, і кожен знає по-своєму, що всі жінки курви! Дякую авторові та докторові! Відмінно провів час!  -0.1 бала за Франциса бЕкона(а не бекОна) +5 за кота)) 
    1. Гість Марина
      0
      Aндpyша, тo твoя мaмa - кypвa
  3. Олена
    0
    Мене вистачило на 5 хвилин.Слухати неможливо,дикція жахлива!!!
  4. Гість Володимир
    0
    Жека, дякую, що начитали. До дупи критиків! Ви хоча б зробили це. Якщо комусь не подобається - нехай начитає краще.
    Криштопу люблю по каналу "Історія для дорослих", тому цікаво послухати його літературу. А що до того, що читець непрофесійний, то це навіть дещо личить такому твору... Хоча було б круто як би сам Олег його начитав...
  5. Назар
    0
    Прослухав все, дуже класна озвучка та книжка, тіки не кажіть мамі шо я це слухав)))
  6. Світлана
    0
    А мені сподобалось!) дещо мати трохи ріжуть вуха, але норм і в тему)) 
  7. Руслана
    0
    Цей диктор та його голос зробив цей роман..Дякую за чудовий твір, за незвичну озвучку, за свідомо інколи неправильно наголошені слова. А особливо за ті котячі верески!
  8. Гість Оксана
    0
    Та ні, Жека! Декламування це не твоє.Де дів розділові знаки?
    Читання без емоцій прісне,навіть якесь дитяче .Бажаю вам успіхів!
    Попрацюйте над собою.
  9. Гість Юрій
    0
    Всі жінки - курви. Цей скесистський вислів насправді є неспростовна істина, підтверджена віками співіснування лівопівкульних із рравопівкульними а також науково обґрунтована як фізіологами і психологами, так і такою фундаментальною працею, як "Походження сім'ї, приватної власності і держави".
    Мене книга зачепила, бо автор дивився на жінок моїми очима. І очима мого віртуального кота Шреді. Ївалочка!
    Начитка так собі, треба працювати над темпоритмом, інтонаціями, дикцією і грамотою. Але ж хоч це поки що є! А у нас не оране поле озвучки української (і не тільки) літератури!
    Отож дяка цьому ресурсу і всім причетним за можливість доступу до україномовних різножанрових книг!
  10. Пані Юля
    35
    Твір норм , озвучка жах
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com