Аудіокнига Юра - автор Марина Гримич

Слухайте онлайн
Гримич Марина - Юра
Рейтинг:
(61 голос)
4.5
Рецензія    6   21 018
Роман Марини Гримич «Юра» є сіквелом, тобто незалежним продовженням роману «Клавка» (2019), який став національним бестселером і найкращою книгою Форуму видавців 2019 року у жанрі прози. Марина Гримич - авторка більш як 20 різножанрових романів, член Національної спілки письменників України та Українського ПЕН.

Київ, 1968 рік, кінець «відлиги». Юра - студент-фізик, успішний комсомольський ватажок, перспективний науковець-початківець - потрапляє в лещата непростих обставин і в пекло власних сумнівів: йому потрібно зробити моральний вибір, а він відчуває, що не готовий до цього. Адже його життя є своєрідним буфером поміж двома світами, - з одного боку, світом «золотої молоді», дітей секретарів ЦК КПУ, ЦК ЛКСМУ, КДБ, а з іншого, - світом його мами Клавки, яка є однією з тих безіменних і негероїчних представників української інтелігенції, що тримають на своїх плечах могутній тил для шістдесятництва.

redvid esle

Слухати аудіокнигу Юра онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
6 відгуків:
  1. Валерія Ш.
    Книга сподобалася. Цілком сприймається як окрема, хоча краще спочатку все ж таки прочитати першу частину (роман Клавка). Зайде не всім, бо "специфічна" епоха і герої. Але особисто я дуже плюсую! request (Жіночі персонажі озвучені прикольно. Добре, що жінки в реальному житті так не розмовляють smile
  2. Олена Nyvka
    Чекала більшого. Якось усе нечітко, окремі епізоди-пазли не складаються в цілісну мозаїку, хоча авторка, мабуть, прагнула створити картину Києва шістдесятих. Поділяю цю ностальгію, з насолодою згадала свої юні роки, ті ж вулиці дитинства, ті ж відчуття, настрої... Окремі сцені виписані дуже непогано. Але... Чогось не вистачає. Можливо, чіткої авторської позиції. Рекомендую. 
  3. Гість Олена
    Навіщо читець так кривляє голоси жінок?! Просто неможливо слухати жіночі діалоги! Ніби якась гумореска!
  4. Гість Олена
    Книгу перечитаю "з паперу", щоб краще сприйняти. Після прочитаної "Клавки", за якою вже склалась уява про образ певних героїв, не змогла слухати в такій озвучці. Гарно озвучені лише тексти "від автора", але "в ролях" - штучність тембру голосу та інтонацій не лише спотворюють діалоги, але псують сприйняття характеру героя, його образу. Така озвучка відволікає від змісту книги, втомлює, руйнує цілісність твору. 
  5. Ксю
    Кривляння жіночіх діалогів просто жах!!!!
  6. Гість Юрій
    Що за озвучення, БРИДКО слухати, якийсь бездар читає з прищепкою на носі, ВИДАЛІТЬ будь ласка.
    Слухав на Українському радіо з Ольгою Сумською, зовсім інші враження, по іншому представляєш картину.
4read.ORG » Українська література » Гримич Марина - Юра