Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Гримич Марина - Юра

Аудіокнига Юра - автор Марина Гримич

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Роман Марини Гримич «Юра» є сіквелом, тобто незалежним продовженням роману «Клавка» (2019), який став національним бестселером і найкращою книгою Форуму видавців 2019 року у жанрі прози. Марина Гримич - авторка більш як 20 різножанрових романів, член Національної спілки письменників України та Українського ПЕН.

Київ, 1968 рік, кінець «відлиги». Юра - студент-фізик, успішний комсомольський ватажок, перспективний науковець-початківець - потрапляє в лещата непростих обставин і в пекло власних сумнівів: йому потрібно зробити моральний вибір, а він відчуває, що не готовий до цього. Адже його життя є своєрідним буфером поміж двома світами, - з одного боку, світом «золотої молоді», дітей секретарів ЦК КПУ, ЦК ЛКСМУ, КДБ, а з іншого, - світом його мами Клавки, яка є однією з тих безіменних і негероїчних представників української інтелігенції, що тримають на своїх плечах могутній тил для шістдесятництва.
Гримич Марина - Юра
Рейтинг: 4.5 (60 голосів)

redvid esle


Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Юра онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
6 відгуків:
Написати
  1. Валерія Ш.
    0
    Книга сподобалася. Цілком сприймається як окрема, хоча краще спочатку все ж таки прочитати першу частину (роман Клавка). Зайде не всім, бо "специфічна" епоха і герої. Але особисто я дуже плюсую! request (Жіночі персонажі озвучені прикольно. Добре, що жінки в реальному житті так не розмовляють smile
  2. Олена Nyvka
    0
    Чекала більшого. Якось усе нечітко, окремі епізоди-пазли не складаються в цілісну мозаїку, хоча авторка, мабуть, прагнула створити картину Києва шістдесятих. Поділяю цю ностальгію, з насолодою згадала свої юні роки, ті ж вулиці дитинства, ті ж відчуття, настрої... Окремі сцені виписані дуже непогано. Але... Чогось не вистачає. Можливо, чіткої авторської позиції. Рекомендую. 
  3. Гість Олена
    0
    Навіщо читець так кривляє голоси жінок?! Просто неможливо слухати жіночі діалоги! Ніби якась гумореска!
  4. Гість Олена
    0
    Книгу перечитаю "з паперу", щоб краще сприйняти. Після прочитаної "Клавки", за якою вже склалась уява про образ певних героїв, не змогла слухати в такій озвучці. Гарно озвучені лише тексти "від автора", але "в ролях" - штучність тембру голосу та інтонацій не лише спотворюють діалоги, але псують сприйняття характеру героя, його образу. Така озвучка відволікає від змісту книги, втомлює, руйнує цілісність твору. 
  5. Ксю
    0
    Кривляння жіночіх діалогів просто жах!!!!
  6. Гість Юрій
    0
    Що за озвучення, БРИДКО слухати, якийсь бездар читає з прищепкою на носі, ВИДАЛІТЬ будь ласка.
    Слухав на Українському радіо з Ольгою Сумською, зовсім інші враження, по іншому представляєш картину.
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com