Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Шевченко Тарас - Чернець

Аудіокнига Чернець - автор Тарас Шевченко

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Семен Палій у поемі «Чернець» — це народний герой, який до останніх днів залишився відданим ідеалові служіння вітчизні. У заспіві-вступі поет висловив сподівання на майбутню волю. Наступна частина — історико-побутова сцена прощання С. Палія із «світом» перед тим, як прийняти чернечий сан у Межигірському монастирі.

Смисловий і ідейний наголос в поемі«Чернець» перенесено на останню, глибоко психологічну картину, що відтворює стан героя в монастирі. Гострий конфлікт у душі С. Палія, колишнього полководця, а потім ченця, зумовлює його трагедію. Сцени минулого життя й боротьби героя поеми, що промайнули одна за одною в його пам’яті, протиставлені чернечому животінню («Бий поклони! // І плоть старечу усмиряй. // Святе писаніє читай, // Читай, читай та слухай дзвона, // А серцеві не потурай»). Провідною і визначальною рисою характеру С. Палія залишається любов до батьківщини, з долею якої пов’язані всі його думи й помисли.
Шевченко Тарас - Чернець
Рейтинг: 5 (4 голоси)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Чернець онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
1 відгук:
Написати
  1. Георгій Плавайко
    0
    Дякую, ви робите дуже важливу справу надаючи можливість насолоджуватися українськими творами в аудіоформаті.
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com