Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Пушик Степан - Страж гора

Аудіокнига Страж гора - автор Степан Пушик

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Розповідь жінки, яка народилася на початку 20-го століття і прожила в одному селі майже 80 років. Яскраву, колоритну, збагачену оповідками, приказками, співанками розповідь, переживаєш разом з нею, її родиною, ї сусідами, людьми, які з тих чи інших причин з`явились в її житті…

Поет, прозаїк, есеїст, драматург, фольклорист, літературознавець, громадсько-політичний діяч – так пишуть про Лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка та багатьох інших премій, професора Прикарпатського Національного університету імені В.Стефаника - Степана Пушика. На період обрання його народним депутатом Верховної Ради України першого демократичного скликання, Степан Пушик хоч і став киянином, але знову повернувся додому, де створював усе найкраще зі своїх 50 книжок, що видані рідною мовою й перекладені в інших країнах. А ще Степана Пушика знають як автора 130 пісень, збирача фольклору, автора глибоких наукових досліджень долітописного і літописного періодів української історії. Він народився там, де був Давній Галич, у селі Вікторові на Івано-Франківщині. ”Отут я жив сто тисяч літ...„ - напише Степан Пушик у зрілому віці. А ще отут він закінчував середню школу, технікум, навчався в Івано-Франківському педінституті, де і працював, коли той став університетом. А до цього був економістом на Гуцульщині, служба солдатська на ракетній базі, Літературний інститут імені О.М.Горького в Москві, журналістика, головування в клубі творчої інтелігенції, головування в підкомісії національних меншин у парламенті, викладання у вузах Києва й Івано-Франківська. Але найвище поцінована його праця як письменника. Жодна книжка (а тепер його твори видаються в семи томах) не залишалася поза увагою критики. Він створив свій своєрідний жанр – „роман з народних уст”.

Ось що писав Олесь Гончар у своїх щоденниках про роман „Страж-гора”, який класик прочитав після виходу його у видавництві „Дніпро”: „07.09./19/81. Читаю Степана Пушика – „Страж-гора”. Повість з магнітофона, але яка річ! Справді народна. Справді мистецьке дослідження народної психології. Розум, дотепність, глибина і розкутість. Оце те, що треба сьогодні нашій залітературеній літературі„. Через два тижні патріарх знову занотовує: „22.09./19/81.Читаю Степана Пушика, розповідь старої гуцулки. Яка мова! Злитки золоті ...
Пушик Степан - Страж гора
Рейтинг: 4.7 (73 голоси)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Страж гора онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
18 відгуків:
Написати
  1. Оксана
    0
    Книга неймовірна - цікава, правдива, емоційна! Начитка автора теж неперевершена! 
  2. Олександр Степ
    0
    Степан, я Вам дуже вдячний за Вашу книгу 
  3. Людмила
    0
    Слухаю з захопленням!
  4. Гість Марія
    0
    Спасибі автору за книгу, за озвучення! Сайту подяка за можливість прослуховування книг.

  5. Дарія з Борислава
    0
    Я з захопленням слухала і дякую авторові, що віднайшов цю перлину і поділився з нами її красою і глибокою мудрістю
  6. Andrii Kosmyna
    0
    Неймовірно! Яка честь бути земляком таких людей! Вітання з Франківська!
  7. Гість Яна
    0
    Прекрасний твір, живе, сердечне прочитання. Такі книги - справжній скарб. Дякую.
  8. Гість Євген
    0
    Книга просто супер.Побільше б таких книг і всі будуть знати справжню історію з перших вуст.Велика подяка автору і сайту .
  9. Гість Юлія
    0
    І яка то важка доля була у героїні та й усіх українців. Варто послухати бо наша історія в книзі описана.
  10. Анатолій
    0
    Так! Це сильно!!! І талант письменника і мудрість
  11. Людмила Смолійчук
    0
    Неймовірна книга.
    Мудра,розумна,цікава,
    з великою любов'ю до нашої батьківщини України .
    Одне з самих великих вражень від прослуханих книжок.
    Автор чудово читає.
    Дуже вдячна.
  12. Євгенія
    0
    Така щемлива і чудова розповідь. Вперше познайомилась з творчістю пана Степана Пушика. До цього чула про нього в перші роки незалежності, а потім він десь зник. Як багато ми втратили і до цих пір втрачаємо через те, що не одне століття нашому народові доводиться відстоювати свою ідентичність. при цьому гинуть кращі. Щира подяка панові Степану і за твір, і за озвучку
  13. Гість Ольга
    0
    Дякую, дуже цікаво!!!
  14. Гість Валентина
    0
    Як гарно¡ дякую читачу
  15. Гість Тетяна
    0
    Я цю книжку читала дуже багато раз. То була моя перша книжка, як я навчилася добре читати. Мені її дала бабуся. Кожного разу шкодувала , що вона закінчується. А зараз ще й послухала. Начитка неперевершена! Дякую Вам щиро!
  16. Гість Тетяна
    0
    Кацапи завши були нелюді! Нехай горять у пеклі!
  17. Ганна
    0
    Доєднуюся до всіх слів подяки!
    Уже не вперше слухаю цю чудову історичну книгу, наповнену життєвою мудрістю і глибиною високої моралі. Затишно і спокійно стає, коли її слухаю. Якщо живуть, а вони живуть, навіть коли пішли у вічність, Такі люди, то таки не вмерла України ні слава, ні воля. Господи, поможи нам!
  18. Гість Богдан
    0
    Дуже хороша книга. Прочитано прекрасно. Хто з Галичини достойно оцінить весь колорит мови. І дуже пізнавально про життя українців. Дякую.
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com