Пошук роботи в сучасному світі: Jooble про те, як аудіокниги допомагають досягти успіху

Сьогодні для отримання нової інформації більше не обов’язково проводити години за паперовими книгами. Аудіокниги стали альтернативним методом навчання та професійного розвитку. До того ж їх можна слухати у дорозі, на прогулянці, під час занять спортом або виконання домашніх справ. У цій статті експерти компанії Jooble поділяться підбіркою аудіокниг, які допоможуть знайти роботу онлайн. Автори розкривають секрети тайм-менеджменту, подолання страхів та досягнення цілей. 


Пошук роботи в сучасному світі: Jooble про те, як аудіокниги допомагають досягти успіху

Чому варто слухати аудіокниги?

Аудіокниги стали популярними, завдяки своїй зручності. Більшості людей досить складно виділяти щодня приділяти декілька годин на читання літератури, а прослуховування дозволяє економити час та отримувати нову інформацію. Також, на думку експертів порталу з пошуку роботи Jooble, аудіокниги допомагають розвинути такі soft-skills:


  • Концентрація та уважність до деталей – щоб розуміти зміст, слухачу потрібно активно слідкувати за словами та звуках, вчитися сприймати інформацію у заданому темпі. Це допомагає не тільки покращити навички довготривалого зосередження, але й відокремлення важливої інформації від другорядної.

  • Запам’ятовування – під час тривалого прослуховування інформації наш мозок постійно тримає в активному стані зони, які відповідають за пам’ять, що зміцнює її.

  • Комунікативні здібності – аудіокниги дозволяють нам збільшити словниковий запас, опанувати різні стилі мовлення та навчитися тримати увагу слухача за допомогою зміни інтонацій.

  • Критичне мислення – постійне прослуховування записів змушує нас збирати, аналізувати інформацію та робити висновки.

Перераховані навички сьогодні є важливими для будь-якого фахівця, адже вони допомагають ефективно взаємодіяти у команді та підвищити продуктивність своєї роботи. 


Добірка аудіокниг для тих, хто шукає роботу

Процес пошуку роботи вимагає від кандидата активної підготовки, наполегливості, вміння презентувати себе, адаптуватися до нових умов, а також керувати емоціями та часом. Разом з експертами компанії Jooble ми зібрали добірку з 5 аудіокниг, які допоможуть «прокачати» ці soft-skills.


«Іди туди, де страшно. І отримуєш те, про що мрієш» – Джим Ловлесс

Джим Ловлесс – це відомий бізнес-тренер та мотиваційний спікер, клієнтами якого є Apple, Barclay Bank, British Telecom та Національна служба охорони здоров’я Англії. У своїй книзі автор розповідає про 10 ефективних методів боротьби зі страхами. Не важливо чого саме ви боїтеся: пірнути глибоко у воду або вибрати вакансію мрії та вирушити на співбесіду.


Використання цих стратегій допомогло Ловлессу стати рекордсменом з фрідайвінгу та опанувати нову для себе професію жокея лише за рік. У своїй книзі він не тільки описує методики, але й демонструє їхні результати на прикладах з особистого життя та історій клієнтів.


«Scrum. Навчись робити вдвічі більше за менший час» – Джефф Сазерленд

Джефф Сазерленд, технічний директор організації, яка однією з перших розробляла онлайн-банкомати в США, створив свою методику керування проєктами. Унікальність Scrum полягає у тому, що вона допомагає досягти результатів вдвічі швидше за менший проміжок часу. Для цього команда повинна згуртуватися для спільної мети, а здібності фахівців у ній підсилювати одна одну.


Ідея для методики зародилися в Джеффа ще за часів роботи у банківській сфері під час невдалого проєкту. Завдяки високим показникам продуктивності команд, стратегію використовують розробники ПО у ФБР, кадети, космонавти, будівельні бригади та ін.


«Зроби це зараз. 21 чудовий спосіб зробити більше за менший час» – Брайан Трейсі

Брайан Трейсі – видатний спеціаліст у сфері професійного розвитку, лектор та мільйонер. На своєму прикладі він демонструє, що успіх людини залежить не від сфери зайнятості, а від вміння розподіляти час, пріоритети та організовувати свою роботу. У цій аудіокнизі ви знайдете 21 практичну пораду щодо концентрації на важливих завданнях, боротьби з прокрастинацією та доведенню всього розпочатого до кінця.


«Підсвідомості все підвладне» – Джон Кехо

Джон Кехо – експерт з особистісного розвитку та автор програми «Сила розуму», яка допомогла тисячам людей змінити своє життя. У книзі автор пояснює як ми підсвідомо керуємо своїми вчинками, навіть не замислюючись про це. На його думку, кожна людина здатна пробудити свою підсвідомість так, щоб вона відкрила усі двері на шляху до успіху. Для цього Кехо пропонує змінити формулювання мрій, візуалізувати цілі та ідеї, розкривати приховані таланти, працювати над покращенням самооцінки та взаємин з оточенням.


«До біса все! Бери й роби!» – Річард Бренсон

Річард Бренсон – власник всесвітньо відомого бренду «Virgin», який об’єднує радіостанції, музичні магазини, редакції та, навіть, залізничні та авіакомпанії. «Бери від життя все!» – його кредо. У своїй книзі автор розповідає про поразки та невдачі, успіхи й досягнення, які допомогли йому побудувати прибутковий бізнес. З гумором та простою мовою він читачам як ставити цілі та долати численні перешкоди на шляху до їх досягнення. 

Залишити відгук
Написати відгук
Всього відгуків 0
4read.ORG » Блог » Пошук роботи в сучасному світі: Jooble про те, як аудіокниги допомагають досягти успіху