Аудіокнига Пасинки Всесвіту (Сироти неба) - автор Роберт Гайнлайн

Слухайте онлайн
Гайнлайн Роберт - Пасинки Всесвіту (Сироти неба)
Рейтинг:
(6 голосів)
5
Рецензія    1   840
"Фонд Джордана" у 2119 році відправив гігантський циліндричний корабель поколінь «Авангард» до Проксими Центавра, він повинен був долетіти за 60 років. 2172 року на кораблі стався заколот під керівництвом молодшого механіка Роя Хаффа, в результаті загинули всі пілоти, інженери та 90 % членів екіпажу. Тим, хто вижив було не під силу керувати кораблем, їм довелося направити всі зусилля на виживання. З часом їхні нащадки втратили поняття про мету польоту і призначення корабля і скотилися на рівень доіндустріального суспільства. "Авангард" летить в космічному просторі ніким не керований. Зупинені головні двигуни, більше не підтримується захист від космічного випромінювання, а екіпаж не знає про вимірювання часу.

"Екіпажем" управляє олігархія "Вчених" та "Офіцерів" на чолі з "Капітаном". Існує релігія, в якій Джордан є богом-творцем, а Хафф — втіленням зла. Передаються усно священні тексти, які запам'ятовують "Свідки", які виконують роль істориків, суддів та нотаріусів. "Екіпаж" займається фермерством на нижніх оранжерейних палубах корабля. Сліди генетичних мутацій серед "Екіпажу" вважаються ознакою гріха ("печаттю Хаффа"). Таких дітей відправляють в Конвертер, що перетворює будь-яку матерію в енергію для корабля.

На верхніх технічних палубах, з низькою гравітацією, ховаються численні кочові групи "м'ютів" — мутантів-заколотників (англ. mutie), які виробляють холодну зброю — ножі для метання і ближнього бою та пращі. Вони викрадають людей Екіпажу та їх худобу і харчуються ними.
"Екіпаж" як і раніше використовує терміни "Корабель" і "Політ", але не розуміє їхнього змісту, вважаючи, що всесвіт обмежений внутрішнім простором корабля; а космосу, зірок та планет не існує, отже, фрази типу «переміщення корабля» вважаються безглуздими.

Ютуб канал диктора


Подякувати диктору за озвучку:
Моно: 5375414110618997
Patreon: user?u=78993839

redvid esle

Слухати аудіокнигу Пасинки Всесвіту (Сироти неба) онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
1 відгук:
  1. Forest
    Дякую ❤️ Класика і справді. Почала слухати , думаючи, що коротенька історія, коли послухала, то з'явилася 2 частина☺️
    Історія цікава і повчальна
4read.ORG » Світова література » Гайнлайн Роберт - Пасинки Всесвіту (Сироти неба)