Аудіокнига Пастка на дурнів (Пастка-22) - автор Джозеф Хеллер

Слухайте онлайн
Хеллер Джозеф - Пастка на дурнів (Пастка-22)
Рейтинг:
(25 голосів)
5
Рецензія    9   2 151
Сатиричний роман Джозефа Хеллера «Пастка на дурнів» або «Пастка-22» (англ. Catch-22) 1944 рік, острів П’яноса. Бомбардувальний полк ВПС США. Кожен льотчик, що бере участь у вильотах, має квоту на бойові вильоти, виконання якої означає його відправлення додому. Ось тільки квота постійно зростає. 40 вильотів легким порухом руки полковника Пескарта перетворюються на 45, що незабаром змінюється цифрою 50... Кожен виліт може скінчитися смертю. Головний герой, Йоссаріан, намагається за будь-яку ціну зберегти своє життя. Він майстерно ухиляється при відступі, постійно симулює хвороби, просить не призначати його в явно небезпечні екіпажі. Незважаючи на всі хитрощі, Йоссаріан продовжує літати, бо, згідно з легендарним військовим правилом №22, не літати він не може.

Захоплююча і разом з тим страшна книга. Вона захоплює чудовою мовою; дивує точними та уїдливими описами головних героїв та подій; вражає водночас і абсолютно логічними, і настільки ж абсурдними діалогами. Всі події описані яскраво, емоційно, часом дуже смішно, але водночас моторошно.

А страшно стає, коли заглядаєш глибше за цей неймовірний гумор і уважніше придивляєшся до описуваних подій та героїв. Ось тоді вкотре усвідомлюєш всю безглуздість воєнних дій для пересічної людини і знову переконуєшся в тому, що війна - це лише гігантські жорна, які нещадно перемелюють звичайних людей. Тоді внутрішньо краще розумієш і приймаєш пілотів, які виглядають такими божевільними, бо їхня психіка вивертається від постійного очікування смерті.

Ютуб канал диктора


redvid esle

Слухати аудіокнигу Пастка на дурнів (Пастка-22) онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
9 відгуків:
  1. ODIN
    Просто свято якесь! Смішно та сумно одночасно. і головне, нічого у світі не змінюється. Це книга про будь-яку армію. Без прикрас. Велика книга.
  2. Лючіо Ріманець
    Приєднуюсь до попереднього коментатора, це якесь свято!) Я тричі поспіль прослухав.)
  3. splakh
    Шикарний тонкий гумор! Дізнався, що є ще й екранізації, то треба буде переглянути
    1. Лючіо Ріманець
      Цікаво! Я щойно думав, що таке екранізувати певно неможливо адже книга насичена справді тонким гумором ледь не кожне речення\абзац окрема сцена! Проте теж шукатиму екранізації, ви б нам тут вказали не посиланнями, а хоча б назви для спрощення пошуку, якщо Ваша ласка)
      пс. переслухав вчетверте і вп'яте!) я не знаю, як цивільні сприймають цей твір, а от хто був або є причетним до війська ті зрозуміють гумор автора)
      1. Міт
        Пастка-22 (Сезон 1) / Catch-22 (Season 1) (2019) WEB-DL 720p Ukr/Eng -
        https://toloka.to/t101503
        1. Лючіо Ріманець
          Дякую переглянув. Непогано навіть дуже не погано але, як і підозрював вмістити в себе увесь гумор книги не вдалось. Проте всеж рекомендую до перегляду.
          пс. дізнався, що є фільм 1970 року, та серіал -73 року, буду шукати.
          1. Лючіо Ріманець
            пс. серіалу 1973 не було, був пілотний випуск*(
            1. Лючіо Ріманець
              а фільм 1970 року існує, шукайте "Виверт - 22"
  4. Гість Mary
    Вау, дуже рада появі начитки цієї геніальної книги.
4read.ORG » Світова література » Хеллер Джозеф - Пастка на дурнів (Пастка-22)