Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Коцюбинський Михайло - Лялечка

Аудіокнига Лялечка - автор Михайло Коцюбинський

Слухайте онлайн!
Рецензія:
У новелі «Лялечка» автор через внутрішній світ земської вчительки розкриває важливі особистісні й тогочасні соціальні проблеми.

Раїса Левицька ще зі студентської лави намагалася «вилущитися» з лялечки й стати метеликом - тобто реалізувати себе як людину і як гідного саможертовного народного вчителя: «Вона… почувала в собі таку любов до нещасного «народу», що спочатку хотіла вмерти для нього, а потім роздумала і поклялась жити». Іронія в характеристиці героїні явна, вона зникає лише тоді, коли Раїса зустрілася з тим «народом» віч-навіч: «На всьому відбились сліди убожества. І житла, і люди, що вічно риються в землі, прийняли, ввижалось Раїсі, колір землі, здавалися деталями мертвої природи». Спочатку героїня не мирилася з грубим втручанням сільського священика в шкільні справи, але потім поступово потрапляє під його вплив - стає «лялечкою», заплутавшись у тенетах «павука».
Коцюбинський Михайло - Лялечка
Рейтинг: 4.8 (10 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Лялечка онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
Відгуків поки немає. Стань першим!
Написати
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com