Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Коцюбинський Михайло - Іntermezzo

Аудіокнига Іntermezzo - автор Михайло Коцюбинський

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Новела розповідає про духовне одужання втомленого митця при зустрічі з природою.
Слово intermezzo означало в італійському театрі коротку музичну п'єсу, яку виконували в перерві між діями драматичної п'єси. Для ліричного героя новели Коцюбинського така музична перерва - відпочинок серед полів, музика вітру й сонця.

Новела автобіографічна. Влітку 1908 Коцюбинський поїхав відпочивати в село Кононівку, що на початку ХХ ст. входило до складу Полтавської губернії. Тепер це північний куток Черкащини, Драбівський район. Новела присвячена кононівським полям. Їх власником був Євген Чикаленко.
«Intermezzo» написане після подій Російської революції 1905–1907. Невдача революції важко вплинула на мораль її активних учасників. Ліричний герой новели - такий стомлений і надломлений інтелектуал-митець, якого песимізм вигнав із міста в українське село. Там починається його одужання і переломним моментом у цьому є зустріч із селянином-трудівником, справедливе обурення й гнів якого пробуджує нове бажання до творчості й боротьби.

Роздуми ліричного героя в основному зосереджені навколо теми місця митця в суспільстві.
Коцюбинський Михайло - Іntermezzo
Рейтинг: 4.8 (20 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Іntermezzo онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
Відгуків поки немає. Стань першим!
Написати
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com