Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Пчілка Олена - Рятуйте!

Аудіокнига Рятуйте! - автор Олена Пчілка

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Це оповыдання – найтрагічніше з-поміж усієї прози Пчілки.

Молода сирота Надезя (Надежда) шукає свого релігійного морально-етичного ідеалу, прагне “жити по правді”, тобто чесно, без заздрості й злоби до інших людей. Проста малописьменна дівчина, сприймає світ чистим серцем, уболіває за несправедливості й кривди в ньому; розчаровується в ідеалах офіційної церкви. Познайомившись із студентом Лук’яненком, в якому відчула чесну людину, Надезя зізналася йому, що не знайшла бажаного ідеалу і в монастирі, куди її віддали по смерті батька.

Під впливом хресного батька вона стає сектанткою-штундисткою, потрапивши, по суті, в гурт релігійних фанатиків. Лук’яненко, який відвідав їхнє зібрання, пережив справжній шок, зрозумівши, що “змінити той фанатизм на раціональну думку теж навряд чи можливо. Омріяної правди Надезя не знайшла і там, залишившись психічно надламаною й потрапивши в безвихідь: “Де моя стежка і чим мені свою душу загодити – не знаю!”

У глухому куті опиняється й Лук’яненко, який перейнявся душевним станом дівчини й не бачить способів зарадити їй. Проте у фіналі твору присягає шукати виходу, не полишаючи таки надії знайти “правду”.
Пчілка Олена - Рятуйте!
Рейтинг: 4.5 (26 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Рятуйте! онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
2 відгуки:
Написати
  1. Гість Андрій
    0
    • Багато помилок у рецензії!
  2. Марта
    0
    Читає п'яна жінка.
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com