Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Воля Олесь - Мор - Книга буття України

Аудіокнига Мор - Книга буття України - автор Олесь Воля

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Документальний збірник свідчень очевидців Голодомору 1032-33 років в Україні.
Важка й хвилююча оповідь жертв жахливого злочину проти цілого народу, - бо що таке Голодомор, як не прояв відвертого геноциду на основі расової приналежності? Нам, людям сучасного світу, важко осягнути все жахіття безвихідного, безпросвітного відчаю, яким переповнювалися серця українців у ті темні часи вже, здавалося б, цивілізованого, 19 століття…
Воля Олесь - Мор - Книга буття України
Рейтинг: 4.5 (18 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Мор - Книга буття України онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
1 відгук:
Написати
  1. Олександр Михлік
    0
    Познайомився якось я з одним цікавим дідом. Жив він у невеличкій майстерні при храмі одного сибірського міста. Сам зробив в цьому храмі іконостас, а ми цей іконостас, коли радянська влада закрила на це свої очі, вкривали сусальним золотом. Майже кожного дня зустрічалися з ним у дворі цього храму, або у його майстерні і одного разу він розповів, як потрапив до Сибіру. Його батько був ковалем і всіх своїх синів навчив цій справі та тримав біля себе. "Розкуркулювали" їх кожного року, а вони до наступної "акції" відновляли все своє господарство. І так до того часу, як хтось з більшовиків не здогадався, що потрібно відібрати в них кузню до колгоспу. Після цього, казав мій знайомий, я перебрався до Горлівки, і там мене взяли майстром до депо... Але скільки я не намагався, він так і не розповів, як саме він потрапив до Сибіру, хоча ще багато про що розповідав... 
    Уявляю, як важко було позбирати так багато розповідей цьому Міщенку Олександру Володимировичу (псевдонім якого - Олесь Воля). 
    Уявляю, якою людиною він був, що йому так багато людей довіряли своє саме сокровенне. 
    І хоча сьогодні багато є розповідей про цю жахливу сторінку з Історії України, і багато чого про це розповідають вчені - історики, і багато дізнаються з архівів, все одно - ця книга мене просто шокувала - вона найсильніша зі всього, що я чув.
    Історії, які в ній розповідаються, мають інколи вигляд розповіді дитини, ці розповіді - це найсильніші розповіді про те, що довелося пережити пересічним громадянам! Коли я слухаю цю аудіо-книгу, інколи перед моїми очима стоїть мій знайомий, український коваль із Сибіру, якого "червоні" виперли з рідного села, і який залишився живим тільки завдяки своїй кремезній Волі та Любові до Життя.
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com