Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Карпенко-Карий Іван - Мартин Боруля (скорочено)

Аудіокнига Мартин Боруля (скорочено) - автор Іван Карпенко-Карий

Слухайте онлайн!
Рецензія:
Сюжет комедiï «Мартин Боруля» письменник будує на фактах з життя родини Тобілевичів: батько драматурга, який довгий час служив управителем помiщицьких маєткiв, вирiшив домогтися визнання свого роду дворянським. На це пiшло чимало часу i марно: дворянство не було доведено, оскiльки прiзвище в старих документах було Тобелевич, а в нових Тобiлевич. Карпенко-Карий використав цей факт, аби висмiяти намагання простоï людини вибитися в дворяни, хибно думаючи, що цим можна в чомусь вивищитися над iншими.

Розв'язка — гостро драматична: Мартин скрiзь зазнає поразки, i, нарештi, одна лiтера в прiзвищi (Боруля — Беруля) кладе край його змаганням за дворянське звання: рiд Мартина не визнали дворянським.

Мораль: Висмiявши таку поведiнку свого героя, Карпенко-Карий утвердив здорову народну мораль щодо родинних традицiй, ставлення людини до своєï рiдноï землi, свого родоводу, прадiдiвських коренiв, працi, народних звичаïв. Головне не титул, а вмiння залишатися порядною, високоморальною людиною у всiх життєвих ситуацiях.
Карпенко-Карий Іван - Мартин Боруля (скорочено)
Рейтинг: 4.7 (10 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Мартин Боруля (скорочено) онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
Відгуків поки немає. Стань першим!
Написати
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com