Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Самчук Улас - Куди тече та річка?

Аудіокнига Куди тече та річка - автор Улас Самчук

Слухайте онлайн!
Рецензія:
В основі твору - дитячі спогади самого автора. Улас Самчук, як і його герої, умів радіти світові й будувати у собі власний, заснований на добрі. Письменник у творі показує два світи: дорослий — серйозний, заклопотаний, і світ дитинства — фантазій і мрій. Вони тісно переплітаються між собою. Події, зображені у творі, відбуваються в короткому часі: початок XX ст. і до 30-х років. У центрі — панорама селянського життя, побуту, тяжкої праці біля землі, показана через долю великої родини Довбенків: Матвія і Насті, синів Василя, Володька, Хведота, дочок Катерини і Василини.

Володько — гідний син свого батька. Дуже хоче учитися, тому вмовляє старшого брата навчити його читати, а потім понад усе прагне до школи, до книжок. Вдивляючись у воду річки, мріє про речі звичайні й разом з тим незвичайні. Річка кликала кудись за собою, і хлопець докладає максимум дитячих зусиль, щоб його бажання здійснилося, - разом з меншим братом Хведотом він вирушає мандрувати берегом річки.

Володько може бути прикладом для кожного своїм жагучим потягом до знань, інтересом до життя, прагненням рости духовно, чуйністю серця, що бере на себе всі болі, всі страждання рідної землі, невичерпним життєвим оптимізмом і самовідданістю у справі служіння Батьківщині.
Самчук Улас - Куди тече та річка?
Рейтинг: 4.6 (50 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Куди тече та річка онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
9 відгуків:
Написати
  1. Валерія Ш.
    0
    Гарна книга! Нібито така нелегка доля селян, така важка праця на землі, але стільки світла від Володька, від його щирих дитячих мрій, від його жагучого бажання жити! 
  2. Гість Валентина
    0
    Дякую! Прослухала із насолодою. Яка ж красива наша мова! І актуально, як ніколи. СЛАВА УКРАЇНІ!
  3. Гість Юлія
    0
    Чудова книга та читання. Дякую!!
  4. Наталія Колосюк
    3
    Гарна книга, супер читання, отримала задоволення від прослуховування!
  5. Гість Інна
    0
    Гарно озвучено. Твір дуже сподобався.
  6. Гість Валерій
    0
    Дуже, дуже гарний твір. Згадалося дитинство, давно це було. Було іноді дуже смішно, а іноді сумно - бо так само було в дитинстві. Дякую, пане Самчук. Дякую, дякую...
  7. Марія
    0
    Велика насолода слухати прекрасну прозу в майстерному прочитанні. Соковита українська мова, живі герої зі своїм наповненим різноманітними подіями життям - все наче постає перед очима.
    Дякую всім причетним до створення цього аудіозапису!
  8. Гість Наталя
    0
    Зворушена твором, зачарована майстерністю читання! Дякую за екскурс по тернистих дорогах життя наших предків! Слава Україні!!!
  9. Гість Юрій
    0
    Неспішна оповідка проперші дитячі роки обдарованого природнім розумом допитливого селянського сина Володьку, про перші його ще не усвідомлені кроки назустріч знанням, про його ждагу до навчання. І все це на тлі селянського побуту тогочасної сільської сім*ї і громади. Рефреном проходить повсякчасна згадка, що Україна окупована московитами. Тяжка праця і при тому нужда-нужденна, пошуки виходу із того проклятого кола нестатків.
    Один світлий промінчик у сумній тій розповіді - не затьмарена ще життєвими незгодами дитяча, відкрита новому для Володьки світові, ще непевна, як паросток, Душа.
    Що то його чекає?..

    Пронизлива, сучасна і багато у чому і сьогодні, книга українського класика.
    Майстерне виконання читцем озвучки книги заслуговує окремої похвали.
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com