Слухати, читати, дивитися: для чого книголюбу iPhone

Сучасному книголюбу не обов’язково пропадати в бібліотеках. Широкі можливості читання надають гаджети. Електронна книга з великим запасом пам’яті та тактильним екраном з регульованою яскравістю — чудове рішення для «поглинання» художньої, наукової, технічної та іншої літератури. Купувати кишенькову читалку не обов’язково, якщо є iPhone Apple. Флагманський смартфон здатний задовольнити потреби найвибагливішого читача. Він підтримує безліч корисних функцій та має чіткий дисплей високої якості. 


Вибрати мобільний можна за характеристиками:


  1. Діагональ дисплея і частота оновлення,

  2. кількість оперативної та постійної пам’яті,

  3. рік випуску і ціна,

  4. дизайн і ергономіка.


Варіантів використання — чимало. Про найцікавіші для бібліофілів — трохи нижче.


Читання електронних книжок

Книги в електронному форматі стають популярнішими. На їхнє видавництво потрібно менше коштів, тому й офіційна вартість нижча порівняно з паперовими примірниками. 


На Айфоні навіть є вбудований застосунок «Книги», призначений для взаємодії з форматами PDF, EPUB, iBooks. Він зручний і зрозумілий, з безплатними функціями та вбудованими покупками. Також в App Store — безліч інших програм з базовим та розширеним функціоналом. Серед допоміжних опцій:

  • Вбудований перекладач,

  • завантаження книг зі сторонніх ресурсів через Айтюнс,

  • налаштовувані кольорові теми для читання вдень та вночі,

  • додавання приміток та редагування текстів,

  • голосове керування.


Прослуховування аудіокниг

Традиційне читання — не для всіх. Воно потребує зосередженості, та виключає можливість паралельного заняття іншими справами. Одночасно читати й листуватися в месенджерах, прибирати вдома чи готувати їжу можуть хіба «Юлії Цезарі». Для тих, кому подібна багатозадачність не до снаги, — аудіокниги. Для їхнього прослуховування підходять утиліти для IOS та спеціалізовані програми, як і для звичайних електронних книг. 


Переваги аудіоформату:


  1. Відпочинок для очей;

  2. чудова дикція, правильні наголоси та інтонації;

  3. краще розуміння та запам’ятовування;

  4. економія часу;

  5. можливість одночасного прослуховування разом з друзями чи родиною.


Перегляд екранізацій

Книга краще! Так книголюби завжди говорять про екранізації культових шедеврів світової літератури. Але й винятки бувають. Звісно, для перегляду кіно найкраще підходить телевізор з великим екраном або принаймні стаціонарний комп з чималим монітором. Та це варіанти лише для домашніх посиденьок. В поїздках зручніше дивитися з Айпада або Айфона.


Екранізації, які точно варті уваги:

  • «Гордість та упередження»,

  • «Гаррі Поттер»,

  • «Хрещений батько»,

  • «Звіяні вітром»,

  • «Великі сподівання».


Написання власної книги

Якщо є хист та ідеї — чому б не спробувати написати власну книгу чи хоча б коротке оповідання. Нехай і для розваги, без подальшого «шляху», передбаченого редакційно-видавничим процесом. Писати можна в нотатках, в онлайнових Google-документах, або у Word для IOS.


На цьому можливості iPhone не завершуються. Він може стати інструментом для ведення тематичного книжкового блогу, організації книжкових клубів, спілкування з «колегами» за інтересами. 

Залишити відгук
Написати відгук
Всього відгуків 0
4read.ORG » Блог » Слухати, читати, дивитися: для чого книголюбу iPhone