Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Гумор » Мольєр Жан Батист - Тартюф

Аудіокнига Тартюф - автор Жан Батист Мольєр

Слухайте онлайн!
Рецензія:
«Тартюф, або дурисвіт» - комедійна п'єса французького письменника Мольєра, яка була написана у 1664 році. Була поставлена майже всіма театрами світу.

«Тартюф» має велике соціальне значення. У ній Мольєр змальовував не приватні родинні стосунки, а щонайшкідливіший суспільний порок - лицемірство. У «Передмові» до «Тартюфа», важливому теоретичному документі, Мольєр пояснює сенс своєї п'єси. Він затверджує суспільне призначення комедії, заявляє, що «завдання комедії - батожити пороки, і винятків тут бути не повинно. Порок лицемірства з державної точки зору є одним з найнебезпечніших за своїми наслідками. Театр же володіє можливістю протидіяти пороку». Саме лицемірство, за визначенням Мольєра, основний державний порок Франції його часу, став об'єктом його сатири.
Ім'я головного героя Тартюф, було вигадане самим Мольєром. Докорінно воно має старе французьке слово truffer (обманювати).

Дія п’єси «Тартюф» відбувається в будинку Оргона - багатого паризького буржуа. Він приводить у свою господу дивне створіння на ім’я Тартюф. Ніхто й незчувся, як цей майстер маніпуляції людьми почав усім заправляти в апартаментах багатого недотепи. Родичів, які намагаються довести йому, що Тартюф зовсім не такий святий, яким намагається показати себе, Оргон вважає невдячними. Істинна сутність Тартюфа проявляється лише тоді, коли Оргон необачно доручає йому зберігати скриню з цінними паперами і переписує на нього будинок.
Мольєр Жан Батист - Тартюф
Рейтинг: 4.5 (36 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Тартюф онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
1 відгук:
Написати
  1. Salatik
    3
    Неперевершена озвучка, неодмінно правильно підібрана інтонація до кожної репліки!
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com