Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Світова література » Ремарк Еріх Марія - Повернення

Аудіокнига Повернення - автор Еріх Марія Ремарк

Слухайте онлайн!
Рецензія:
«Повернення» — роман німецького письменника Еріха Марії Ремарка, який було надруковано в 1931 році.

Перша світова війна закінчується для Німеччини поразкою, зневірені, брудні й голодні солдати повертаються додому. Дізнаються, що кайзер втік до Голландії, а в Берліні розпочинається революція. Вдома солдати не знаходять підтримки серед рідних, не можуть повернутися до звичайного мирного життя. У мирний час зникають й зв'язки солдатської дружби — тут відіграє роль не сміливість й зґрунтованість, а соціальний статус та гроші.

Головний герой — пересічний солдат німецької армії Ернст Біркхольц та його товариші Людвиг Брайєр, Альберт Тоске, Карл Брегер, лейтенант Георг Рахе, Ганс Вальдорф з ампутованою ногою, Курт Лайпольд без руки, Пауль Радемахер із деформованим обличчям й скляним оком вимушені повернутися до школи й скласти іспити.

Повернення до нормального життя важче, ніж вони могли собі уявити. Німеччина голодує і вирує, не звертаючи уваги на зламані серця тих, хто воював і вмирав за неї у першій світовій. Яким же буде це повернення солдатів? Яким чином "втрачене покоління" шукатиме своєї дороги до мирного світу?

Ютуб канал диктора

$ Підтримати Характерника гривнею
Ремарк Еріх Марія - Повернення
Рейтинг: 4.5 (48 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Повернення онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
7 відгуків:
Написати
  1. Валерія Ш.
    0
    Розповідь йде про німецьких солдатів, а я слухала як про нашіх хлопців з АТО, про їхнє життя після війни, складну адаптацію до всього начебто мирного, але далеко не завжди дружнього і зрозумілого... Плюсую! 
  2. Гість Сергій
    0
     Ні! Ні! Я не з ворогами!!!...:)) Але , на жаль, мені не сподобалось... Дуже важко було слухати пана характерника, коли на протязі усього роману  інтонація незмінна! Більш того увесь текст прочитаний уривчасто, і напівпошепки!  Ледь дослухав. Але це мое враження! Нікому не навязуюсь! Можливо комусь буде довподоби.!!   ПРи всьому вдячний за працю і популяризації нашої рідної мови! Це так важливо і так потрібно!  Слава УКРАЇНІ!!!  
  3. Tatiana
    0
    Рецензія вище , про якусь іншу книгу , але аж ніяк не про цю.

    Книга перевищує всі очікування. А її назва так багато слівна.
    1. Tatian
      0
      Вибачте , посилила з першою книгою
  4. Віктор
    2
    Озвучення тексту добре. Тра-та-та-та задовбало. Дякую.
  5. Гість Євген
    0
    Дякую. Робите дуже корисну справу
  6. aztec
    0
    Дякую. Мій чоловік скоро повертається з армії. Тепер я буду краще його розуміти
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com