Аудіокниги
онлайн
4read.ORG » Українська література » Андрухович Юрій - Дезорієнтація на місцевості

Аудіокнига Дезорієнтація на місцевості - автор Юрій Андрухович

Слухайте онлайн!
Рецензія:
"Дезорієнтація на місцевості" - збірка есеїв Юрія Андруховича, вперше видана в 1997 році. Складається з трьох розділів, що містять 23 есеї.

Це спроби погляду у співіснування культурних просторів: метафізика ландшафтів; людина в дорозі; Центральна Європа як єдність і унікальність; постімперське шукання ідентичності. Три розділи - "Вступ до географії", "Парк Культури", "Про час і метод" - пропонують три різні виміри окресленої проблематики - культурно-історичний, міфопоетичний та індивідуально-екзистенційний.

Міркування про минуле проектуються на сьогодення. Автор і тут зграбно прослизає між Сциллою вигадки і Харибдою правди ( або навпаки!). І хоча він постійно підкреслює, що "спирається на голу конкретику", на мою думку, це скоріш творення нового іміджу, ніж ретро-археологічні знахідки. Навіть, більше того, це принадна артистична візія певних авторських ілюзій, поєднання дійсності з містифікацією.

Історія повторюється, як знаємо, щораз по-новому і не в останню чергу тому, що існують творчі особистості, які не полишають спроби пошуку філософського каменю, бунтують проти усталених, застарілих поглядів і спонукають до бунту нас, українців, себто жителів Європи.

Зміст:

Андрухович Юрій - Дезорієнтація на місцевості
Рейтинг: 4.5 (18 голосів)

Підтримай сайт
Слухати аудіокнигу Дезорієнтація на місцевості онлайн, безкоштовно і без реєстрації на телефоні.
наш Телеграм
Сподобалось - поділися з друзями.
Не сподобалось - з ворогами :)
Підпишись!
Ми у Facebook
Відгуків поки немає. Стань першим!
Написати
Всі матеріали взято з публічно доступних джерел та надаються безкоштовно, виключно з метою ознайомлення та розширення читацької аудиторії.
З питаннями може звернутись СЮДИ або на пошту: 4read.org@gmail.com